-Ako je nekome stalo da se ne čuje glas Dika Martija, da se zatrpa žuta kuća, da se ne čuje ništa o tome u optužnicama, to su OVK, albanska, američka i britanska obaveštajna služba, a nikako srpska. Likvidacijom Martija bi nestali mnogi dokazi koje su beskrajno korisni za Srbiju- navodi Petronijević i dodaje da je besmislena teza o umešanosti srpskih službi u pretnje smrću Diku Martiju.

On je pozvao Martija da dođe u Srbiju navodeći da je ovo najbezbednija sredina za njega.  

Podsećamo, nekoliko švajcarskih medija objavilo da je Dik Marti pod policijskom zaštitom od decembra 2020. godine, a sam Marti je rekao da pretnje smrću "izgleda dolaze iz određenih krugova srpskih obaveštajnih službi".

Međutim, Petronijević podseća da srpska služba nikada nije ubila ni jednog svedoka, a u slučajevima koji su vođeni pred sudom u Hagu ubijani su svedoci koji je trebalo da učestvuju u procesima vođenim protiv Hrvata i Albanaca.

-Reč je o dvocifrenim brojevima, ubijeno je čak 13 svedoka koji je trebalo da svedoče protiv Ramuša Haradinaja- navodi naš sagovornik i dodaje da se OVK dokazala u uklanjanju svedoka.

  

Petronijević smatra da je švajcarska policija očigledno na usluzi zapadnim obaveštajnim službama, američkim i britanskim, koje se dovode u vezi sa trgovinom organima. On je ponovio da su trgovinu organima sprovodile ove službe, kao i albanska, u saradnji sa kriminalizovanim delovima NATO i sa pripadnicima OVK koji su dobijali oružje u zamenu za ljudske organe.   

-To je najkrvavije plaćeno oružje, ali to je bio manji deo zarade, a veći deo kolača išao je kriminalizovanim NATO strukturama i pomenutim obaveštajnim službama- podseća ovaj advokat. 

Petronijević dodaje da smo sada došli  u situaciju da Dik Marti, koji ih je sve pomenuo najkonkretnije i prikazao dokaze za ova dela, dobija pretnje smrću i to 10 godina nakon što je objavio izveštaj i to navodno od srpske službe.

-To je besmisleno jer da je nama stalo da Dik Marti bude živ i da svedoči, ako to bude neophodno- poručuje on.

Mnogi su se pitali, dodaje on, gde je nestao Marti, zašto se 10 godina ne pojavljuja, šta je sa njim i zašto se ne pojavljuje u javnosti, ne svedoči pred sudom, niti razgovara sa medijima.

-Sada čujemo da je on zaštićen, ali reč je o klasičnom mafijaškom metodu u skladu sa kojim ti neko prvo digne vozilo u vazduh, a potom ti nudi zaštitu- napominje ovaj advokat.

Naglašava da je švajcarska policija nesumnjivo umešana u ovaj scenario, ali da je moguće da su naseli na lažnu informaciju drugih, pomenutih, službi. Ipak, oni su, kako dodaje, izolovali Dika Martija, kao Edvarda Snoudena, isključivo da ne bi govorio o onome što je otkrio.

-On nije pod zaštitom policije zbog ugroženosti od strane srpske obaveštajne službe već zbog mogućnosti da u medijima govori o dokazima koje je prikupio. Znači niti može da gostuje u medijima, niti da svedoči u Hagu- napominje Petronijević.

(Kosovo onlajn)

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".