To je saopštilo Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Dejan Jović je preminuo u bolnici prošle godine od kovida 19, ali njegov otac i pojedine kolege sumnjaju u to, zbog čega su tražili da se slučaj istraži.

Veštaci su utvrdili da je smrt nastupila usled teškog obostranog zapaljenja pluća uzrokovanog koronavirusom (SARS-KoV-2 virusom - bolest kovid 19) i nastalih komplikacija ove infekcije u vidu progresivnog pogoršanja plućne funkcije i razvoja šoknog stanja, navodi tužilaštvo.

U mišljenju veštaka se precizira da je smrtni ishod nastupio i pored svih mera intenzivnog lečenja preduzetih sve vreme boravka u specijalizovanoj bolnici, od ukupno skoro tri i po nedelje.

- Na osnovu medicinske dokumentacije u spisima može se reći da se uzrok smrt pok. Dejana Jovića ne nalazi u nekoj drugoj okolnosti koja nije u direktnoj vezi sa virusnom infekcijom SARS-KoV-2, navodi Tužilaštvo.

Analizom medicinske dokumentacije u spisima koja se odnosi na lečeenje Jovića, veštaci su ustanovili da su svi pojedinčcni nalazi međusobno saglasni, jasni i logični po pravilima medicinske struke, kao i da je tok bolesti koji je opisan u medicinskoj dokumentaciji u spisima opisan pravilno, da je jasan i logičan, te da je smrtni ishod jasan i logična posledica takvog toka i istorije bolesti od koje je Jović preminuo.

Po prijemu ovog mišljenja koje je potpisala Komisija veštaka koju su činili: dva lekara specijaliste sudske medicine, specijalista za infektivne i tropske bolesti i specijalista za anesteziologu, reanimatologiju i intenzivnu terapiju, Više javno tužilaštvo ukazuje da će u najskorije vreme doneti odluku u vezi sa krivičnim prijavama podnetim u vezi sa smrću Jovića.

Više javno tužilaštvo u Beogradu postupa po krivičnoj prijavi Novog policijskog sindikalnog saveza Srbije podnetoj 4. marta 2022. godine protiv više poznatih i N N lica zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo ubistvo, na štetu policijskog službenika MUP- Srbije Dejana Jovića.

Krivična prijava je odmah združena već postojećim prijavama u predmetu KTR 32/22, saopštilo je nedavno tužilaštvo.

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".