Mark Nobl (35) penzionisaće se na kraju ove sezone, a svoju poslednju utakmicu u karijeri odigraće narednog vikenda na gostovanju protiv Brajtona.

Noblu su navijači "čekićara" priredili fantastičan oproštaj nakon jučerašnjeg remija protiv lidera Premijer lige Mančester Sitija (2:2).

Kapiten londonskog tima ušao je u igru umesto Lansinija u 77. minutu i na oduševljenje publike, odmah preuzeo kapitensku traku.

Pre utakmice izašao je sa porodicom na teren i održao govor na podijumu na kom je pisalo "Hvala gospodine Vest Hem". 

- Nadam se da sam vas tokom 18 godina učinio ponosnim. Ovde imam veliku porodicu uz sebe. I kada kažem veliku mislim na 60.000 članova - rekao Nobl.

Foto: Profimedia

 

Dugogodišnjem kapitenu Vest Hema se poklonio i menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola, s kojim se zagrlio.

- Divim se takvim igračima. On je jedan od poslednjih takvih igrača u istoriji fudbala. Nadam se da će ostati u fudbalu jer je njegovo znanje veliko. Čestitam mu na dugoj karijeri - rekao je Gvardiola.

Nobl je u karijeri odigrao 548 utakmica za Vest Hem, a pre poslednjeg nastupa na Olimpijskom stadionu u Londonu od menadžera Dejvida Mojesa je zatražio da ga ne stavlja u startnu postavu iz sentimentalnih razloga.

- Ako će time što će ostati na klupi pomoći svojm timu kako bi osigurao nastup u Ligi Evrope, onda neka tako bude - istakao je Nobl.

- Moj najveći uspeh u karijeri je odanost klubu koji mi je omogućio sve u životu. Ja sam jedan od vas, jedan od navijača koji su odrasli ulicu od Bolejn Graunda i koji su ispred stadiona molili igrače za dresove - rekao je Nobl.

- Nikad nisam mislio da ću igrati, a kamoli igrati toliko utakmica za ovaj klub i biti kapiten. Ali svaka sekunda bila je posebna jer sam znao da predstavljam vas - napisao je Nobl navijačima u oproštajnom pismu.

Takođe, napisao je i pismo zahvalnosti novinarima koji su ga pratili celu karijeru u Vest Hemu, a imao je i šaljivu poruku za svog saigrača.

- Ja ću sledeće sezone da ležim na plaži, a Krejg Doson će juriti Erlinga Halanda.

Vest Hem se na zvaničnim profilima na društvenim mrežama oprostio od legende kluba i najavio izlazak dokumentarca o njemu. 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".