Naime, ovom prilikom okupilo se više od stotinu zainteresovanih građana, a Hrvati ovaj događaj prenose rečima koje nimalo nisu za pohvalu.

- Očekivalo bi se, naravno, da objavu teksta o ovom događaju prate i fotografije sa promocije, ali njih na žalost nema. Autorka, naime, nije dopustila fotografsko i video snimanje scenskog dela predstavljanja u kojem će, kako stoji u pozivu kojeg su mediji dobili za ovaj događaj. Olivera Balašević predstaviti svoju knjigu "Planeta dvorište" te scenskim prikazom odlomaka iz knjige dočarati delove svoje priče.''Organizatori su im objasnili kako autorka ne dopušta snimanje tog scenskog nastupa, tačnije monologa, koji navodno traje nekih 40-45 minuta, ali da će nakon toga biti dostupna za snimanje, izjave, potpisivanje knjiga" - piju tamošnji mediji.

Foto: D. Dozet

 

 

Kako piše "Jutarnji.hr", s obzirom na to da su neke kolege fotoreporteri i snimatelji imali i kasnije medijske obaveze pokušali su da nađu rešenje da im se omogući da svoj posao obave barem na početku tog scenskog nastupa i odrade kratko snimanje u trajanju od 2-3 minute. Olivera Balašević ostala je odlučna u svojoj odluci "i zato uz ovaj tekst nema fotografija s ovog događaja."

- Razlozi zbog kojih gospođa Balašević nije dopustila snimanje scenskog nastupa nisu poznati, pa ne znamo je li i u ovom slučaju reč o zaštiti, ovaj put njenih, autorskih prava, kao što je slučaj sa zabranama javnog objavljivanja privatnih snimaka pesama njenog pokojnog supruga - pišu hrvatski mediji.

Kad je zvanični deo promocije bio okončan, pa je počelo potpisivanje knjige za posetioce ponovo je, ističu, Olivera odbila da se slika uz objašnjenje da hrvatski mediji pišu ružno o njoj. Iz revolta, nekoliko ekipa pokupilo je svoje stvari i demonstrativno napustilo događaj.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".