Veruje se i da određene biljke donose sreću, blagostanje i novac.

Bambus

Bambus je lak za održavanje, a feng šui majstori veruju da privlači pozitivnu energiju. Uvijena verzija bambusovog stabla privlači uspeh, a ako želite srećnu ljubav i stabilan brak onda dva bambusa stavite u jednu vazu. Za više uspeha i novca u kući čuvajte tri ili 9 bambusa, a najbolja pozicija je levi deo kuće, najviše udaljen od ulaznih vrata.

Foto: Profimedia

 

Orhideja

Čaroban cvet orhideje u feng šuiju koristi se za pronalazak nove ljubavi. Ukoliko ste usamljeni iskoristite magiju orhideje i čuvajte jednu u spavaćoj sobi, na noćnom ormariću pored kreveta.

Zlatni bršljan

Dekorativna biljka koja se savršeno uklapa u svaki dom, zlatni bršljan je savršen za odbijanje negativne energije. "Mrtav" ugao u kući, ćošak ili prazne police idealan su kutak za zlatni bršljan koji negativno odbacuje, a privlači svetlost, ističu feng šui majstori.

Bršljan uklanja toksičnu energiju u prostoriji, čisti sobu i smanjuje količinu benzena, kiselina, formaldehida i sličnih materija u vazduhu.

Foto: Profimedia

 

Paprat

Štiti od štetne "hemije." Ova zelena biljka sa dekorativnim lišćem je prema feng šuiju idealna za ugao sobe ili negde blizu ulaznih vrata.  

Zeleni ljiljan

Zeleni ljiljan je biljka koja čisti vazduh. Ova biljka je posebno korisna ako je stavite negde u blizini peći na drva ili kamina.

Foto: Profimedia

 

Filadendron

Uspeva i na veštačkom i prirodnom svetlu. NJegovi listovi u obliku srca predstavljaju pozitivne emocije i ovu biljku možete staviti u tamnim i hladnim oblastima vašeg doma.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".