Argentinac je okačio kopačke o klin nakon što je njegov očuh Segundo Raimundo preminuo od kovida u februaru prošle godine. Tevez je poslednji put nosio dres Boke.

Pokojni Raimundo postao je Karlosov staratelj nakon smrti njegovog biološkog oca. Odlazak Raimunda teško je pao Tevezu, koji je čin penzionisanja potvrdio u izjavi.

- Povukao sam se, to je potvrđeno. Nudili su mi mnogo stvari, uključujući i ogroman novac iz Sjedinjenih Država, ali to je to, dao sam sve. Igranje prošle godine je bilo veoma teško, nisam video lice na tribinama koje me je nosilo sve ove godine. Završavam karijeru jer sam izgubio svog obožavaoca broj jedan.

Tokom dvadesetogodišnje igračke karijere Tevez je nosio dresove sedam timova. Za svoju Boku igrao je u tri navrata. U plavo-zlatnoj opremi je počeo i završio profesionalnu karijeru.

Pored kluba iz Buenos Ajresa nastupao je za Korintijans, Vest Hem, Mančester junajted, Mančester Siti, Juventus i Šangaj.

Najveći klupski uspeh postigao je sa "đavolima" sa kojima je osvojio Ligu šampiona 2008. godine.

Za reprezentaciju Argentine odigrao je 76 utakmica i postigao 13 golova. Sa "gaučosima" je osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Atini 2004.

BONUS GALERIJA:

BONUS VIDEO:

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".