Živopisno naselje Meljak i još neka, "načičkana" na obodu prestonice, već 20 dana, "glume" izmišljeno selo Donji Vrcanj.

U to malo mesto, blizu Kruševca, dolazi mlada, moderna žena Desa, sa mužem, parohom Milanom, što kod meštana izaziva oprečne reakcije.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TVINEMANIA.RS (@tvinemania)

 

Bračni i umetnički par, Zoran Lisinac i Jelena Volf Lisinac, tako je osmislio novu seriju "Popadija". Ova komedija, kako objašnjava producent Marko Lekić, pre svega, šalje poruku ljubavi. Snimanje 15 epizoda, u režiji Slobodanke Radun, trajaće do sredine jula, na različitim lokacijama u okolini Beograda, a serija već na jesen stiže na Prvu.

- Moja supruga je prilikom prve posete mom selu Gornjem Stupnju u Župi, došla na ideju o popadiji koja stiže iz drugačijeg sveta i treba da se uklopi u novi ambijent. Sve je počelo kao šala, ali shvatili smo da priča može da se razvije. Potpisali smo ugovor sa Prvom 31. decembra i za 90 dana uspeli, uz tim pisaca, da napišemo sve epizode - kaže Zoran Lisinac (koreditelj i koscenarista hit filma "Toma").

Scenario potpisuju Maja Pelević, Olga Dimitrijević, Marija Cvetković, Dunja Petrović, kao i duo "Kruševac geto" (Nikola Trišić i Nikola Milenković) koji će i dočarati likove iz serije.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nina Senicar (@ninasenicar)

 

- Glavni junaci su se upoznali u Beogradu na devojačkoj večeri Desine drugarice, jer su Desu deportovali iz Amerike.Milan je tada pri kraju studija teologije na Bogosloviji.

Mladog popa Milana igra Dejan Bućin, kog je domaća publika već videla u svešteničkoj odori u "Nečistoj krvi".

- Interesantno je da mi je ovo drugo svešteno lice zaredom. Ovo je humoristička serija, a samim tim je uloga izazovna. Našao sam momente sa kojima sam mogao lako da se poistovetim, a ostalo ćete videti kada "Popadija" krene da popuje - uz osmeh kaže Dejan Bućin.

Pop i popadija zainteresovaće seljake, posebno suprugu bivšeg sveštenika, koji je zbog bolesti penzionisan. Bivšu popadiju Živanu igra Gorica Popović, dok ostale stanovnike glume Zinaida Dedakin, Aleksandar Dimitrijević, Radomir Nikolić, Suzana Lukić i drugi.

 

 

Serija "Popadija" je, po rečima rediteljke Slobodanke Radun, čista komedija, u kojoj se susreću različiti svetovi i talenti.

- Kombinujemo poznate glumce sa onima koji tek počinju i pravimo zabavan mozaik. Vladiku igra Gordan Kičić, popa Gavrila Denis Murić, drugog vladiku Vojin Ćetković, a Danica Maksimović igra Nensi, majku glavne junakinje Dese.

(Novosti)

BONUS VIDEO:

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".