Porast broja novoinficiranih virusom korona koji se beleži iz dana u dan, kao i prognoze da nas na jesen čeka novi talas kovida 19, navelo je stručnjake da još jednom podsete na značaj imunizacije i četvrtom dozom antikovid cepiva.

Doktor Zoran Bekić, direktor Doma zdravlja Savski venac i koordinator vakcinalnog punkta u beogradskom tržnom centru "Galerija", kaže da se četvrta doza preporučuje svima, a posebno osobama sa slabim imunitetom, hronično obolelima i starijima od 65 godina:

- Svi zainteresovani mogu da prime četvrtu dozu u svojim matičnim domovima zdravlja, a istovremeno postoji vakcinalni punkt u "Galeriji", gde svi zainteresovani građani Srbije mogu da se vakcinišu u vremenu od 12 do 20 časova.

Kada je reč o odabiru proizvođača četvrte doze vakcine, mnogi imaju dilemu za koju da se odluče, odnosno da li je bolje da se vakcine mešaju ili ne.

Foto: Profimedia

 

 

- Svaka vakcina je dobra - kaže dr Bekić. - Bolje je da se dobije bilo koja vakcina nego nijedna. Jednostavno, najbitnije da se građani odluče da prime četvrtu dozu, jer broj novozaraženih pokazuje da korona ponovo uzima zamah. Dakle, bolje bilo koja kombinacija, čak i sve četiri doze da budu od jednog proizvođača, nego biti nevakcinisan.

Inače, u poslednja 24 sata u Srbiji je zabeleženo 749 novoinficiranih virusom korona, dok su nažalost dva pacijenata izgubila bitku sa kovidom 19.

(Novosti)

BONUS VIDEO

 

 
 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".