Jedan od najstravičnijih napada ajkule u Brazilu dogodio se pre četiri godine. U tom tragičnom događaju nastradao je tinejdžer Žozeu Ernestoru da Silvi.

Nesrećni mladić plivao je kod plaže Piedade kod Resifea kada ga je napala ajkula koja mu je tom prilikom otkinula polni organ, a od posledica te povrede ubrzo je premuinuo u bolnici.

Pomenuto mesto važi za jedno od najozloglašeniji zbog učestalih napada tigrastih ajkula.

Pripadnik vatrogasne službe grada Resifea Rodrigo Matias navodi da je Žoze plivao u zoni gde je voda izrazito duboka i obeležena znakovima koji signaliziraju na prisutnost ajkula.

- Tačno u trenutku kada su im spasioci tražili da se približe plaži bio je ugrizen - izjavio je Matias za brazislke mediji.

Odmah nakon toga spasioc je uleteo u vodu, ne bi li pomogao mladiću, a sve to je zabeleženo kamerom.

 

- Ujed ajkule mu je slomio butnu kost i otkinuo penis. Izgubio je mnogo krvi - rekao je svojevremeno doktor Vagner Monteiro.

Direktor bolnice Migel Arkanjo ističe da je povređeni došao u bolnicu bez svesti sa ogromnom ranom.

- Nakon operacije, koja je završena oko 21.30, primljen je na intenzivnu negu. Izgubio je mnogo krvi, koja je zamenjena, ali je imao hipovolemijski šok od kojeg se nije oporavio - rekao je on

Elisangela dos Anžos, majka nastradalog mladića, tvrdi da je njen sin otišao na plažu uprkos njenim upozorenjima o potencijalnim napadima ajkula.

- Išao bi u tajnosti jer je znao da ja mislim da je opasno. Nisam bila zabrinuta jer sam mislila da je negde oko kuće. Kada sam čula za to, poludela sam, svekomšije su me čule kako vrištim - izjavila je ona.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".