Sin legendarnog Velimira Bate Živojinovića, Miljko Živojinović, inače advokat, prilikom jednog intervjua otkrio je malo poznate detalje iz života svog oca, slavnog glumca koji nas je napustio 22. maja 2016. godine.

Batu smo voleli u svim filmovima i gde god se pojavio, bio je maestralan, ali njemu je samo jedan u gotovo 60 godina dugoj karijeri bio najdraži.

Foto: V. Danilov

 

 

- Bata je najviše voleo film za koji je dobio oktobarsku nagradu, “Tragovi crne devojke”, ne znam da li ste čuli za taj film, on je glumio kuče. Glumio je šintera, ali je inkorprirao u tu svoju ulogu sve osobine psa lutalice. To je možda druga uloga, nije glavna uloga, ali je bio maestralan - otkrio je Miljko.

Dodao je da nikada nije mogao da prežali što nije sarađivao sa rediteljem Emirom Kusturicom, osim u njegovom prvom filmu.

- Kusturicu je obožavao, imali su jako lep odnos, obojica su mangupi u najpozitivnijem smislu te reči, veliki radnici i nikad nisu zajedno sarađivali. Ostao mu je taj žal, iako su sarađivali u prvom Kusturičinom filmu, gde je on igrao malu epizodu (“Valter brani Sarajevo”), u kojoj mali ilegalci pokušavaju da naprave diverziju. Inače, Kusturičin otac bio je najbolji prijatelj reditelja Hajrudina Šibe Krvavca, koji je režirao i “Valtera” i brojne poznate filmove. Bata je Krvavcu bio kum i on se venčao upravo u Koraćici, kod Bate, u znak poštovanja prema našoj porodici.

Foto: V. Danilov

 

 

Miljko je ispričao da je Bata najviše voleo da sarađuje sa Borisom Dvornikom.

- S Borisom Dvornikom je najviše voleo da sarađuje, najviše su se družili. Kada sam otišao iz Srbije, otišao sam u Split, Boris mi je rekao: “Sunce moje, samo dođi”. Čekao me je, proveli smo divno veče, onda smo pozvali Batu oko ponoći, rekao sam mu da jedan njegov prijatelj hoće da ga čuje. Bata je čuo i rekao mi je: “Znam da imaš neobične ideje, ali nisam znao da imaš takve, šta ćeš u Splitu u pola noći?!” Postojala je ideja da i Boris dođe u Beograd, ali je nažalost preminuo i nikad se više nisu videli - dodao je Miljko Živojinović.

(Objektiv)

BONUS GALERIJA: Slike iz privatnog albuma - Radoš Bajić

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".