Povodom višestrukog ubistva na Cetinju večeras se oglasio i direktor Uprave policije Crne Gore Zoran Brđanin koji je izjavio da je danas tragičan dan ne samo za Cetinje, nego za celu Crnu Goru.


- LJudski životi su najvredniji i nenadoknadivi, a danas smo izgubili 11 građana i građanki, među kojima i dvoje dece - kazao je on.

Brđanin je rekao da saoseća sa porodicama stradalih i u svoje lično ime i u ime Uprave policije uputio im izraze najdubljeg saučešća, saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore.

On je naveo da, prema za sada poznatim okolnostima, danas oko 15.30 časova tridesetčetvorogodišnji muškarac V.B., sa Cetinja, pucao je na porodicu, čiji su članovi boravili u postorijama njegove kuće kao podstanari u naselju Medovina.

Foto: Instagram printskrin/socijaldemokratecrnegore

 

- On je, tom prilikom, upotrebom vatrenog oružja - lovačke puške - lišio života dvoje dece, jedno starosti osam, a drugo jedanaest godina i ranio njihovu majku koja je u medicinskoj ustanovi podlegla povredama. Potom je izašao i pucao iz istog vatrenog oružja na stanovnike ovog naselja kojom prilikom je lišio života još sedam osoba, a ranio šest - saopštio je Brđanin.

Po pozivu građana, na lice mesta su upućeni policijski službenici kojom prilikom je u razmeni vatre teško ranjen jedan policijski službenik, dodao je on.

Foto: Svetlana Đokić

 

Brđanin je kazao i da za sada nije jasno šta je podstaklo V.B. na ovako gnusan čin, kojom prilikom je i sam lišen života.

- Naglašavam da se okolnosti celokupnog događaja, uključujući i lišenje života V.B. i dalje utvrđuju, a javnost će, posredstvom medija, biti obaveštena o svim detaljima - zaključio je on.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".