Dragan Kojić Keba je već dugo godina na estradi i prepoznatljiv je po svojoj specifičnoj setnoj boji glasa koja odlično zvuči kako u solo izvedbama, tako i u duetskim pesmama koje se i dan-danas slušaju.

On je i neko ko veliku pažnju poklanja fizičkom izgledu, pa je često mogao biti viđen sa ogledalcem u rukama od koga se ne odvaja. 

Posebnu pažnju privukao je kada se odlučio da istetovira obrve. 

Godinama neguje sličan imidž, ne odriče se brade i brkova. A da li možete da ga zamislite kako je izgledao bez?

Pre 28 godina nakon što se obrijao pitali su ga da li hoće opet da pusti "mustaće" a Keba je odgovorio:

Foto: Reprint Sabor

 

- Pa svi mi kažu da sam lep i ovako, izgledam mlađi. Ipak, mislim da ću tokom zime opet biti brkajlija. Tako ću i ja poput manekena da "šetam" letnju i zimsku modu. A što me niko ne pita o ploči koja uskoro izlazi? O tome bih pričao nadugačko. Zvaće se "Sve ću tuge poneti sa sobom", Zoran Starčević je komponovao pesme, ja imam sedam tekstova, sada snimam spotove.

Neki od njegovih najvećih hitova kojima je osvajao estradno nebo jesu: "Imao sam", "Bre gidi džanum", Srce piše suzama", "Sve ću tuge poneti sa sobom", "Plavo oko plakalo je", "Ona to zna".

Poznat je i njegov duet sa Cecom "U snu ljubim medna usta", kao i sa Anom Bekutom "Treba vremena".

Kebina deca su poznata medijima i oduvek su privlačili pažnju kako svojim poslovnim uspesima, tako i privatnim životom.

NJegova ćerka Nataša Kojić Taša takođe je pokazivala dar za pevanje i bavila se svojevremeno muzikom. Završila je srednju muzičku školu i akademiju, a estradna vrata su joj se otvorila pojavljivanjem na Beoviziji 2007. godine sa pesmom "Oko plavo", nakon čega je snimila prvi album za Grand. Trenutno živi u Americi.

Foto: Milena Anđela

 

Kebin sin Igor Kojić privukao je pažnju javnosti otpočevši vezu, a kasnije i brak sa petnaest godina starijom pevačicom Severinom Vučković. Iako su u delovali skladno, par je razveo nakon svega šest godina. Igor Kojić se profesionalno bavio fudbalom. 

Foto: ATA images

 

* Nportal.rs zbog vas daje novi život tekstovima iz bogate novinske arhive "Novosti", a ovaj intervju je izašao u "Saboru" 5. septembra 1994. godine.*

BONUS GALERIJA: Iz mog butika - Dragan Kojić Keba

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".