Glumac Patrik Svejzi bio je jedan od najpopularnijih holivudskih šarmera osamdesetih i devedesetih godina prošlog veka. Preminuo je pre 13 godina, od bolesti koja je odnela poznate ličnosti kao što su Marinko Madžgalj, Marinko Rokvić i Merima NJegomir - raka pankreasa.

Glumac je igrao u kultnim filmovima "Tačka prekida", "Duh", "Prljavi ples", "Crvena zora", "Doni Darko", "Skok" i drugim. Bavio se i muzikom i gradio karijeru kao pevač.

Pojavio se na jednom događaju posvećenom borbi protiv raka i rekao da ne želi da ni on, ni drugi više žive u strahu, bez nade. Bio je borac i sebe je smatrao samo još jednom osobom koju je pogodila strašna bolest, nije očekivao poseban tretman.

Pogledajte fotografije iz njegovih kultnih filmova!

FOTO GALERIJA:

U januaru 2009. dobio je upalu pluća, smešten je u bolnicu i utvrđeno je da se rak proširio na jetru. Svejzi, strastveni pušač duže od 40 godina, znao je da nema još mnogo vremena. Preminuo je u 58. godini, okružen članovima porodice. Kremiran je i njegov pepeo je posut po ranču u NJu Meksiku, gde je voleo da provodi vreme. Nakon njegove smrti otkriveno je da ga je supruga Lisa Nijemi zlostavljala dok je bio bolestan.

Bio je prisilno zatvoren u kući, supruga je prema njemu bila nasilna i varala ga je, a kako su preneli strani mediji, pustila ga je da umre u najgorim mukama.

Imao je samo 40 kilograma, nije mu dozvoljavala posete, a kada bi ga brat posetio, često bi ga zaticao u sopstvenoj mokraći ili fekalijama, jer nije imao snage da ustane iz kreveta.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".