Legenda srpskog glumišta Svetlana Ceca Bojković govorila je iskreno o odlasku u glumačku penziju, ali se dotakla i projekata na kojima trenutno radi i čuvanju životne sredine:

- Svi ljudi koji žive u gradu morali bi, pre svega, da čuvaju grad od prljavštine. Tako što neće bacati otpatke, što će redovno odlagati svoje smeće u kontejnere, a ne oko njih i da ga neće bacati kroz prozor svoga stana u dvorište, što se nažalost često dešava - izjavila je glumica i dodala:

- Građani treba da sklanjaju izmet svojih kućnih ljubimaca, dok ih šetaju i da čuvaju svako drvo i zelenu površinu u svojoj okolini. I na kraju, treba da prate šta se dešava u Srbiji sa zemljom koju obrađuju poljoprivrednici koja nas hrani, te da im, u očuvanju plodne zemlje uvek daju punu podršku. Širom Srbije planira se i već nastaje prljava industrija što truje vodu, zemlju, vazduh, biljni i životinjski svet, kao i živote ljudi.

Foto: TV Novosti

 

Takođe je dodala da su roditelji ti koju  igraju ključnu ulogu u životima svoje dece:

- Ima veliki broj roditelja koji tu svest o očuvanju životne sredine prenose na svoju decu. Tu obuku morali bi da preuzmu i dečiji vrtići i škola - smatra glumica koju smo ovih dana gledali u seriji “U klinču”, u kojoj je ponovo osvojila srca mlađe i starije generacije. 

- Očekivala sam da će biti odlično prihvaćena jer scenario je jako dobar, reditelji takođe, glumačka ekipa odlična. Ovih dana na ulici, javljaju mi se i tinejdžeri i stariji izražavajući svoje zadovoljstvo serijom. To je ohrabrujuće. 

Foto: TV Novosti

 

Kada je u pitanju odlaak u penziju, Svetlana je izjavila da treba znati kada se treba povući: 

- Zavisi od ličnosti do ličnosti. Mislim da bismo, mi glumci, morali biti pošteni pred sobom, odnosno svesni kada nam ponestaje svežina i energija za kreaciju. U tom slučaju se treba povući. Ali to, kažem, zavisi od osobe do osobe - kaže glumica koja ima pune ruke posla u narednom periodu.

(Blic)

BONUS GALERIJA: Slike iz privatnog albuma - Stevo Žigon

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".