Nakon kraljičine smrti, ljudi širom sveta se pitaju šta uključuje kraljevski život i na njihovu sreću, jedna od glavnih poslestica koje su bile sastavni deo kraljičinog života su palačinke.

Foto: Tanjug/AP

 

 

Fanatici kraljevske porodice doveli su kraljičin voljeni recept za palačinke na vrh lista gurmana kada su postavili omiljeni recept monarha na Reddit. Sjajni recept, koji je zapravo za pogačice, prvi put je napisala kraljica u pismu predsedniku Dvajtu D. Ajzenhaueru 1960. godine nakon što su se predsednik i njegova supruga Mejmi sastali sa kraljicom u njenom zamku Balmoral.

U pismu Ajzenhaueru je pisalo

- Kada sam videla vašu sliku u današnjim novinama kako stojite ispred roštilja koji peče prepelice na roštilju, podsetio me je da vam nikada nisam poslala recept za pogače koji sam vam obećala u Balmoralu. Sada žurim da to učinim i nadam se da ćete uživati u njima.

Zatim je detaljno opisala svaki sastojak koji je potreban da napravi kolače.

Drop pogačice su deblja verzija američkih palačinki koje podrazumevaju ispuštanje mekih kuglica na rešetku. NJen recept je uključivao četiri šoljice brašna, četiri kašike šećera, dve šoljice mleka, dva cela jaja, dve kašičice sode bikarbone, tri kašičice tartara i dve kašike rastopljenog putera.

Zatim je kraljica detaljno objasnila kako se prave mekane palačinke:

- Umutite jaja, šećer i otprilike polovinu mleka, dodajte brašno i dobro izmešajte, dodajući ostatak mleka po potrebi, takođe bikarbonu i krem od tartara, ubaciti otopljeni puter.

A kraljica se pobrinula da ne izostavi nijedan savet:

- Kada hoću da ih ima manje, uglavnom stavljam manje brašna i mleka, ali koristim druge sastojke kako je navedeno. Takođe sam pokušala da koristim zlatni sirup ili patos umesto samo šećera, i to takođe može biti veoma dobro.

Ona je objasnila da je smešu potrebno dobro umutiti pre nego što je dodala da ne bi trebalo da stoji predugo. Na kraju svog pisma napomenula je da njen ukusni recept čini dovoljno da nahrani 16 ljudi.

(Dailymail)

BONUS VIDEO.

SEDAM DECENIJA NA TRONU: Elizabeta druga preminula u 97. godini u zamku Barmoral

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".