Bajdena je bivši predsednik Donald Tramp optužio da je uništio ugled zemlje na međunarodnoj sceni i izjavio da bi on sigurno imao puno bolje mesto na sahrani od sadašnjeg predsednika, prenosi NJuzvik.

Tramp nije bio pozvan na sahranu koja je u ponedeljak održana u londonskoj Vestminsterskoj opatiji. Bajden i prva dama DŽil Bajden stigli su na sahranu nešto kasnije od očekivanog zbog gužve u saobraćaju. Stigli su u oklopnom vozilu poznatom kao "Zver". Većini svetskih čelnika zabranjena je upotreba privatnih vozila te su umesto toga na sahranu morali da idu autobusom, dok je za američkog predsednika i prvu damu napravljen izuzetak.

Foto: Tanjug/AP

 

Predsednik i prva dama stigli su na sahranu otprilike 12 minuta nakon što su ostali strani zvaničnici seli i kao rezultat toga dobili su mesta u 14. redu, prema časopisu Tajm. Bračni par Bajden sedeo je kraj predsednika Švajcarske i između predsednika Poljske i premijera Češke.

Međutim, Tramp je insistirao da je Bajdenovo mesto na sahrani rezultat toga što Ujedinjeno Kraljevstvo ima manje 'poštovanja' prema SAD zbog Bajdenovog predsednikovanja. Dok je u ponedeljak davao svoje prve javne komentare o sahrani u objavi za "Truth Social", bivši predsednik ustvrdio je da, da je on umesto Bajdena bio na sahrani, nikada ne bi sedeo 'tamo pozadi'. Dodao je i da je Bajden stavljen uz bok čelnicima zemalja Trećeg sveta.

Foto: Tanjug/AP

 

- Ovo je ono što se dogodilo Americi u samo dve kratke godine - napisao je Tramp uz fotografiju Bajdena kako sedi.

- Bez poštovanja! Međutim, dobar trenutak za našeg predsednika da upozna vođe određenih zemalja Trećeg sveta. Da sam ja predsednik, ne bi me smestili tamo - i naša bi zemlja bila mnogo drugačija nego što je sada!

- U nekretninama, kao i u politici i u životu, lokacija je sve! - dodao je Tramp u kasnijoj objavi.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".