Iako je želeo krofnu sa kremom, ispostavio se da krema u njoj ima veoma malo.

- Krofna sa kremom u jednoj Bačkoj Palanci - piše u objavi uz fotografiju presečene krofne na kojoj krem jedva i nazire u samoj sredini krofne.

- Dva okrajka od hleba - piše u prvom komentaru, dok u drugima stoji:

- Ajde što nema krema nego što ovo nije videlo krofnu;

- To nije krem nego bubašvaba napola;

Foto: Fejsbuk printskrin

 

- Ovo su dve krajke hleba;

- Krem sa krofnom;

- Ovo ne liči na krofnu, čist lebac, a krema samo malo da se zamažu oči. Šećer ćemo da dobijemo ako namažu više;

- Od ovoliko krema može stomak da zaboli;

Vesna Perinčić, predsednica Upravnog odbora Republičke unije potrošača, rekla je da deklaracija mora biti jasno definisana i naglasila je da pravilnici postoje za sve.

Foto: Fejsbuk printskrin

 

- Deklaracija je detaljno definisana sa više propisa, pravilnika. Pre svega tu je centralni zakon o trgovini koji propisuju da roba u trgovini na malo mora sadržati deklaraciju koja je jasno definisana, nedvosmislena da ne bi dovodila potrošača u zabludu. Ne sme da sadržati podatke da ima posebna lekovita svojstva i tako dalje - objasnila je Perinčić gostujući u jutarnjem programu televizije Kurir.

- Za pekarske proizvode, na primer, takođe postoji pravilnik o kvalitetu proizvoda odnosno peciva. Ako trgovac deklariše da je proizvod od ražanog brašna mora imati minimum 70% ražanog brašna, ukoliko je reč o heljdinom minimum 30%, a ukoliko je reč o bureku sa sirom minimum 20% punjenja - dodala je Perinčićeva.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".