On je danas saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu zbog sumnje da je u stanu na Voždovcu ubio svoju 61-godišnju majku, zadavši joj više udaraca tupim predmetom u glavu, usled kojih je ona preminula.

Đorđe M. se na saslušanju branio ćutanjem u prisustvu svog izabranog branioca, saznaje "Blic".

Nakon saslušanja tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu predložilo da osumnjičenom odredi pritvor zbog opasnosti da će uticati na svedoke i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo. Na teret mu se stavlja krivično delo - teško ubistvo na svirep i podmukao način. U toku je pribavljanje medicinske dokumentacije za osumnjičenog.

Zločin se najverovatnije dogodio tokom protekle nedelje, a Đorđe M. je uhapšen nakon što je u petak na uglu Ruzveltove i Ulice kraljice Marije, dok je prelazio pešački prelaz, skočio na motociklistkinju jer je navodno mislio da će ga udariti auto.

Veoma brzo na društvenim mrežama se pojavio snimak na kom se vide mladić i devojka koji ga jure i zadržavaju dok se on otima.

Policijska patrola poslata je do stana Đ. M., a kako niko nije otvarao vrata, posumnjali su da nešto nije u redu, pa su provalili.

- Dozivali su nesrećnu ženu, ali niko nije odgovarao. Kad su ušli u jednu prostoriju, zatekli su jeziv prizor, žena je ležala bez znakova života, a na glavi je imala nekoliko povreda nanetih udarcima tupim predmetom. Motiv zločina zasad nije poznat - priča izvor i dodaje da je Đ. M. odmah uhapšen zbog sumnje da je ubio majku.

Prema pisanju medija iz Republike Srpske, nesrećna žena je ugledna doktorka.

- U šoku sam. Znamo mladića, ali i njegovu majku. On jeste bio malo čudan, deca su ga se plašila jer je bio krupan i zastrašujućeg izgleda. Puno je trenirao, nabildovan je i istetoviran, a koliko znam, bavio se muzikom. Često je dolazio s nekom devojkom u stan, pretpostavljamo da mu je to partnerka - izjavila je jedna komšinica.

(Blic)