Brat Duleta Savića nije toliko dobro poznat javnosti kao njegov slavni blizanac i "Zvezdina" zvezda, ali Dragan Savić deli mnogo zajedničkih stvari sa svojim tek nekoliko minuta mlađim bratom.


Blizanci su rođeni prvog juna 1955. godine i osim što su delili majčinu utrobu kasnije se pokazalo da dele i ista interesovanja pa je Dule navodno ljubav prema fudbalu počeo da gaji tek kada je jednom prilikom otišao da zameni brata.  - Počeo sam da igram fudbal kao i svi klinci, s tom razlikom što je u mom dvorištu živeo Dragan DŽajić. Taj momenat je svakako značajan za moju biografiju. Moj brat blizanac Dragan igrao je kao levi bek u "Jedinstvu" i bio je pozvan na pionirski turnir u Borovu, 1970. godine. Ali, dogodilo se da je povredio nogu a pošto su nam inicijali isti, ja sam otišao na taj turnir. Ma koliko se trudio da budem levi bek, sve vreme utakmice trčao sam napred na mestu levog krila. Pitaju me u poluvremenu: "Mali, ko si ti?" "Ja sam Dušan!" "Pa što si ti došao?" "Pa pisalo je D. Savić?!" "'Ajde, dobro. Kad si došao, igraj!" Stavili su me da igram na mestu levog krila i postigao sam tri gola - ispričao je jednom prilikom slavni fudbaler a brat Duleta Savića takođe je nastavio tim putem ali manje uspešno.

- Počeo sam da igram fudbal kao i svi klinci, s tom razlikom što je u mom dvorištu živeo Dragan DŽajić. Taj momenat je svakako značajan za moju biografiju. Moj brat blizanac Dragan igrao je kao levi bek u "Jedinstvu" i bio je pozvan na pionirski turnir u Borovu, 1970. godine. Ali, dogodilo se da je povredio nogu a pošto su nam inicijali isti, ja sam otišao na taj turnir. Ma koliko se trudio da budem levi bek, sve vreme utakmice trčao sam napred na mestu levog krila. Pitaju me u poluvremenu: "Mali, ko si ti?" "Ja sam Dušan!" "Pa što si ti došao?" "Pa pisalo je D. Savić?!" "'Ajde, dobro. Kad si došao, igraj!" Stavili su me da igram na mestu levog krila i postigao sam tri gola - ispričao je jednom prilikom slavni fudbaler a brat Duleta Savića takođe je nastavio tim putem ali manje uspešno.

Brat Duleta Savića i nekadašnja zvezda fudbala zajedno su pozirali tokom mladalačkih dana odeveni u iste košulje a sećanje na taj trenutak nedavno je podelila Duletova supruga Marina Rajević Savić. Sličnost je zbilja primetna, a mogla se uočiti još tokom dečačkih dana kada su pozirali zajedno sa čuvenim DŽajom. Na još jednoj slici koja je dostupna braća su se fotografisala zajedno sa majkom.


Dule Savić u redovnom je kontaktu sa bratom blizancem a Marina je ovog juna iskoristila priliku da obojici čestita rođendan te je pokazala da su svi velika srećna porodica. U kojoj meri liče dva brata blizanca po vašem mišljenju?

(Stori)

BONUS VIDEO:

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".