Venčali su se 2018., tradicionalnom Maasai ceremonijom, a ove godine organizovali su i ''zapadnjačko venčanje''. Nadaju se da će uskoro imati i veće Maasai slavlje kako bi okupili što više članova porodice i plemena. Debra sada koristi svoje Maasai ime Nashipi, a sa svojim suprugom i njegovom porodicom živi u Ubeni. Kako kaže, ne može biti srećnija.

- Saitoti je optužen da je sa mnom samo zbog zelene karte što boli jer znam da nema veliku želju da ide u Ameriku. To je bolno, ali znam koliko smo zadovoljni i koliko to nije tačno. On je vrlo zabavan i romantičan, slični smo i pronašli smo se. Kao što mi je Saitoti rekao dok me ubeđivao da se udam za njega, godine su samo broj - rekla je Debra.

Upoznali su se slučajno, kada je sa ćerkom šetala plažom u Zanzibaru. Naletele su na dvojicu Maasaija koji su im ponudili suvenire. Iako nisu imale novca, pitala je svog sadašnjeg supruga mogu li da se fotografišu i tako su započeli razgovor.

- Nismo imale novca sa sobom, ali sam pitala možemo li da se fotografišemo jer nikad nisam upoznala Maasaija. Sada kad pogledam tu fotografiju, čini se kao da smo se zaljubili na prvi pogled - rekla je Debra pa otkrila kako se razvijala njihova priča.

- Saitoti me zamolio da mu pošaljem fotografiju i ostali smo u kontaktu nakon što je dobio moj broj, a sledeće večeri se pridružio meni i ćerki u šetnji.

Saitoti je stigao u njihov hotel i kada je saznao da odlaze bio je vrlo uznemiren, te mu je Debra rekla da mogu da ostanu u kontaktu. Uspostavili su blisku vezu iako ona nije mislila da će se razviti ljubav, najviše zbog razlike u godinama.

- Bila sam srećna, slobodna žena i nije mi se činilo da je u redu da izlazim sa nekim ko je 30 godina mlađi od mene - objasnila je pa ispričala kako su izgledali njihovi razgovori nakon što se vratila u Kaliforniju.

- Kada sam se vratila u Kaliforniju, bila je razlika između nas 12 sati, ali Saitoti se pobrinuo da me zove svaki dan. Čak i ako bi nestalo struje, on bi pronašao način. Moja starija ćerka, Tifani (32) i sin Šerik (27), upoznali su ga na FaceTimey i svideo im se. Nisu imali problema sa razlikom u godinama i rekli su mi da ako sam srećna s njim da treba da budem sa njim - ispričala je.

Par sada živi u Tanzaniji na porodičnom imanju u sopstvenoj kući od blata.

- Kuvamo na vatri i nemamo tekuću vodu. Trenutno gradimo kolibu i čak moramo sami da osmislimo stepenice. Moj suprug nikad nije jeo sladoled ili ribu pre nego što je upoznao mene.

Debra za svog supruga kaže da je najbrižniji čovek kojeg je upoznala.

- Kada je prvi put pomenuo da bi me oženio, mislila sam da je lud. Ali moja deca i porodica rekli su mi da ne treba da marim za razliku u godinama jer sam dovoljno dugo bila sama i zaslužujem da budem srećna. Ovde u Tanzaniji život je sasvim drugačiji, ali ja sam srećna.

Lepe reči za suprugu ima i Saitoti.

- Ona je lepa i draga i podržava me. Za mene je veliki korak biti u braku. Ponosan sam na naš brak. Stvarno me boli kad čujem zlobne komentare, ali u većini slučajeva samo ignorišemo takve stvari - rekao je on.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".