Milorad Ulemek Legija (54), bivši komandant Jedinice za specijalne operacije (JSO), koji je osuđen na maksimalnih 40 godina zatvora zbog ubistva premijera Zorana Đindića i drugih zločina, još najmanje dve godine ostaće u najstrože čuvanom zatvoru, takozvanom "Alkatrazu" koji se nalazi unutar požarevačke Zabele, saznaje Kurir.

Prema rečima izvora Kurira, novu mogućnost da sud razmatra da Legija pređe u neko od odeljenja sa manje rigoroznim merama obezbeđenja i većim pravima, dobiće za dve godine.

- Viši sud u Beogradu razmatrao je ovu odluku i produžio je, a drugostepeni Apelacioni sud je u međuvremenu potvrdio - potvrđeno je za Kurir iz Višeg suda.

Foto: Aleksandar Stojanović

 

 

Ulemek se, podsetimo, 18 godina nalazi iza rešetaka, u strogoj izolaciji. Uhapšen je 2004. i tada je na lični zahtev boravio sam u ćeliji u zgradi Specijalnog suda u Ustaničkoj ulici. U međuvremenu, na maksimalne kazne osuđen je i u postupcima za zločine zemunskog klana, Ibarsku magistralu, kao i ubistvo Ivana Stambolića i pokušaj ubistva Vuka Draškovića u Budvi.

- Sve do 2010. Legija je sam boravio u pritvoru. U julu te godine je postao prvi zatvorenik "Alkatraza" i od tada boravi u posebnim uslovima "zatvora u zatvoru". I dalje je u ćeliji, koja je pod video nadzorom 24 sata, nema pravo na ljubavnu sobu na kojoj insistira godinama, ali od pre nekoliko godina ima mogućnost da sa članovima porodice razgovara bez stakla između njih.

(Kurir)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".