Potpisao je za šampionsku Romu sa 19 godina. Svađe sa Kapelom, menadžerom Rome su obeležile ovaj period njegove karijere. Najskuplji tinejdžer svog vremena je zatekao velikane poput Hidetoši Nakate, Frančeska Totija i Gabrijela Batistutu.

Batigol je primio Kasana u svoj dom i primio ga je kao vlastitog sina. Batistuta je bio na vrhuncu, a Kasano tek na početku svoje karijere.

Foto: Profimedia

 

Međutim, Kasano je za svog nekadašnjeg saigrača rekao da mu je antipatičan i da taj odnos uopšte nije bio dobar.

- Nikada nije platio kafu. Nikad se nije pozdravio sa konobarima. Te sezone zaradi 10 miliona eura, a govorio je da su kafe na klupski račun - objasnio je Kasano.

Batistuta mu nije ostao dužan i želeo je da objasni situaciju. Smatrao je komentar da je antipatičan od strane Kasana zapravo kompliment. Dodao je da je video zbunjenost na njegovom licu kad je došao u Rim.

Foto: Profimedia

 

- Nije mogao da se skrasi. Ja sam razgovarao sa suprugom i prihvatili smo ga u naš dom i sada mi ga je žao slušati ga kako ovako govori - objasnio je Batistuta.

Skandal-majstor

Kasano je uvek bio u žiži javnosti zbog svojih apetita. Poznata je njegova izjava da je spavao svojevremeno sa 700 žena.

- U Madridu sam imao prijatelja koji je bio konbar. NJegov posao je bio da mi donese tri ili četiri peciva nakon što bih imao seks. On bi donosio pecivo, a ja bih silazio sa đevojkom. Onda bi on preuzeo đevojku, a ja pecivo. Pecivo i seks, savršena kombinacija - objasnio je Kasano svojevremeno.

Foto: Profimedia

 

Dok je igrao za kraljevski klub, dobio je 14 kilogram viška, a za svaki je bio kažnjen. Tu se najbolje video njegov manjak discipline.

Za sebe je rekao da je najveći talenat koji je protraćio sve.

- Stil ''divlji genije koji krši pravila'' bi otišao predaleko. a stvarno sam prešao granicu previše puta - priznao je Kasano.

BONUS GALERIJA: Legendarni Gabrijel Batistuta u Beogradu

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".