Američki košarkaš Dvajt Hauard napustio je NBA ligu i pridružio se ekipi Taojuan Leopardsa sa Tajvana, saopštio je klub na zvaničnim nalozima na društvenim mrežama.

Interesantno je da je su "leopardi" osnovani prošle godine i takmiče se u T1 ligi, profesionalnoj košarkaškoj ligi na Tajvanu. 

Hauvard je postao četvrti internacionalac u ovom timu, a pored njega boje Taojuana brane dva Amerikanca i jedan Poljak. 

Tridesetšestogodišnji centar je do sada igrao samo u NBA ligi, a tokom karijere branio je boje Orlando Medžika, Los Anđeles Lejkersa, Hjuston Roketsa, Atlanta Houksa, Šarlot Hornetsa, Vašington Vizardsa i Filadelfije Seventisiksersa. 

Foto: Tanjug/AP

 

Hauard je odlučio da ne ode na koledž, nego je odmah nakon srednje škole izabran kao prvi pik na draftu 2004. godine od strane Orlando Medžika, čije je boje branio punih osam sezona. 

Osvojio je NBA titulu 2020. godine sa Lejkersima, a sa reprezentacijom SAD-a ima dve medalje - zlato na Olimpijskim igrama održanim u Kini 2008. godine i bronzu na Svetskom prvenstvu u Japanu 2006. godine. 

Osmostruki je Ol-star učesnik, pet puta je bio biran u odbrambeni tim sezone, a tri puta je bio biran za najboljeg defanzivca sezone. 

Foto: Tanjug/AP

 

BONUS VIDEO: 

DA LI JE JOKIĆ NAJBOLJI CENTAR U ISTORIJI NBA? Ova statistika kaže da jeste!

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".