Poznati francuski fudbalski sudija Johan Hamel preminuo je jutros nakon moždanog udara, pišu lokalni mediji. 

Prema prvim informacijama, Hamel se samo srušio tokom treninga, a u bolnici je navodno utvrđeno da je imao moždani udar. 

Vest o njegovoj smrti potvrdilo je Udruženje francuskih sudija.

- Sudijska organizacija je u žalosti. Naš kolega i prijatelj, Johan Hamel, preminuo je u 42. godini života. Izražavamo saučešće porodici i prijateljima. Johan, nedostajaćeš nam - saopštili su iz sudijske organizacije.

Foto: Profimedia

 

Hamel je bio aktivni profesionalni sudija koji je svoj poslednji meč u najjačoj francuskoj ligi sudio 6. novembra. U pitanju je utakmica između Lila i Rena u Ligi 1 na kojoj je pokazao pet žutih kartona i jedan crveni. 

Tragično stradali sudija učestvovao je u suđenju i tokom proteklog vikenda, ali kao deo tima u VAR sobi. U pitanju je bio meč PSŽ-a i Oksera koji mu je bio poslednji angažman pred pauzu zbog Svetskog prvenstva u Kataru koje počinje za samo četiri dana. 

Hamel je od sezone 2016/17 sudio u najjačoj ligi francuske, a u karijeri je vodio 311 utakmica u svim takmičenjima. Sudio je u svim rangovima francuskog fudbala, a pre samo dve nedeljedebitovao je i u Ligi šampiona kao četvrti sudija u porazu Seltika od Real Madrida u poslednjoj rundi grupne faze, piše Dejli mejl.

Od preminulog 42-godišnjaka se opraštaju njegove kolege sudije, ali i fudbalski klubovi i fudbaleri. 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".