On je istakao da su Francuska, Brazil i Argentina glavni favoriti na Mundijalu u Kataru.

"Tipujem na njih, pošto imaju najbolje fudbalere i mislim da će da vode glavnu reč na SP. Uvek bude iznenađenja, videćemo šta će da se dešava. Ne smemo da zaboravimo ni Nemačku, koja uvek igra dobro na Mundijalima, kao što je bio slučaj 1990. kada sam ja igrao", rekao je Šabanadžović.

On je pohvalio selektore Srbije i Hrvatske, Dragana Stojkovića i Zlatka Dalića.

"Hrvatska i Srbija imaju dobre reprezentacije. Uspeh je da prođu u drugi krug, ali oni bi mogli da budu potencijalna iznenađenja na SP. Dosta zavisi od žreba, koji je sigurno lakši za Srbiju. Hrvatska je sa Dalićem na prethodnim šampionatima pokazala da može. Stojković je, sa druge strane, ulio to samopouzdanje, koje je nedostajalo Srbiji. Dobro se sećamo da je rekao da će se plasirati na SP bez obzira što je Srbija bila u grupi sa Portugalijom. I oni imaju dobre šanse, ali je najbitnije da prođu grupu", dodao je Šabanadžović.

Foto: N. Paraušić

 

 

On je sa reprezentacijom Jugoslavije 1990. godine učestvovao na SP u Italiji.

"Mundijali su se uvek održavali tokom leta. Sada je ovaj Mundijal u jeku sezone, faktički se prekidaju prvenstva i ide se na SP. Zbog toga dolaze povrede. Atraktivnije je da se gledaju mečevi tokom leta. Znam da neke utakmice počinju u 11 sati, radno je vreme. To nije idealan termin. Međutim, odlučila je ta finansijska strana", istakao je Šabanadžović.

Šabanadžović (57) je u karijeri pored Crvene zvezde igrao za Železničar, AEK, Olimpijakos i Kanzas. Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je osam mečeva.