Ghanim Al Muftah je rođen sa sindromom kaudalne regresije, retkim poremećajem koji ometa razvoj donjeg dela kičme. S obzirom na vrlo malo šansi da preživi koliko su mu davali lekari, pravo je čudo što je Ganim je uspeo da poživi više od 15 godina.

NJegova priča je prava inspiracija i motivacija za ljude osobe sa invaliditetom širom sveta.

Dečak iz Katara duguje veliki deo uspeha roditeljima koji su nepokolebljivo uticali na njegov pozitivan razvoj. Insistirli su da vodi normalan život, izvan granica njegovih telesnih ograničenja.

On godišnje dobija stručnu hiruršku negu u Evropi, a najmlađi je katarski preduzetnik. Osnovao je "Gharissa Ice Cream" kompaniju koja ima šest filijala i zapošljava 60 zaposlenih. Ghanim nastoji da proširi svoje poslovanje i otvori franšize u celom regionu Zaliva.

 

 

Al Muftah se nada i da će postati budući paraolimpijac. Uprkos invaliditetu, Ghanim se bavi plivanjem, ronjenjem, fudbalom, planinarenjem i skejtbordingom.

U školi je igrao fudbal u patikama na rukama i jurio za loptom sa svojim prijateljima "normalne veličine". Zapanjujuće, Kataranin se popeo na DŽebel Šams, najviši planinski vrh u celom regionu Zaliva.

Neustrašivi momak javno je izrazio i da ima nameru da se popne na Mont Everest.

Sa preko milion pratilaca na Instagramu, Al-Muftah želi da studira političke nauke, sa ciljem da postane - budući premijer Katara.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".