Počevši od Mundijala 1994. godine, Sjedinjene Američke Države su bile domaćin, a prošle su veoma neslavno. Počelo je lošim partijama odmah u startu. Posle početnog remija protiv Švajcarske, uspeli su da dođu do prve pobede protiv Kolumbije i to preko autogola. Poslednju utakmicu u grupnoj fazi su izgubili od Rumunija 1-0, ali su uspeli da dođu do nokaut faze kao najbolji trećeplasirani tim. NJihova sreća je ubrzo istekla kada ih je Brazil izbacio rezultatom 1-0.

Nakon toga, Svetsko prvenstvo u Koreji i Japanu je prošlo neslavno za jednog od domaćina. Koreja je zauzela visoko četvrto mesto, po nekima pod sumnjivim okolnostima. Japan sa druge strane je počeo nerešenim rezultatom protiv Belgije, zatim je usledila pobeda protiv Rusije i konačna pobeda protiv Tunisa. Međutim, u nokaut fazi su od Turske izgubili rezultatom 1-0. Turci su kasnije osvojili treće mesto, upravo pobedom protiv drugog domaćina.

Ubedljivo najgora reprezentacija-domaćin je bila 2010. Južna Afrika. Postigli su samo tri gola. Počeli su nerešenim rezultatom protiv Meksika, zatim su od Urugvaja izgubili sa čak 3-0, a na kraju su jedinu pobedu zabeležili, ni manje, ni više, protiv Francuza rezultatom 2-1.

 

 

Katar je ove godine otvorio takmičenje, a tad se prvi put desilo da zemlja domaćin nije postigla gol na otvaranju. Da li će Katar ući u neslavnu istoriju Mundijala kao prva zemlja domaćin koja neće postići gol ili će se možda ''probuditi'' posle poraza na startu.

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".