Crvena zvezda i Partizan u ponedeljak od 20 igraju prvi "večiti" derbi ove sezone, a pred taj meč trener crveno-belih Duško Ivanović govorio je o kvalitetima ekipe Željka Obradovića.

"Partizan je ove godine napravio izuzetno dobar tim. Napadački tim sa najvećim potencijalom, i u napadu u ovom trenutku i najbolji tim u Evropi. Samim tim moraćemo da odigramo izuzetno dobro u odbrani kako bi došli do pobede u ovom meču", rekao je kratko crnogorski stručnjak.

Zvezdin bek Ognjen Dobrić pred večerašnju utakmicu poslao je poruku preko klupskog sajta.

"Igramo meč sa Partizanom, prvi ove sezone. Te utakmice su uvek drugačije, u kojima trenutna forma nije presudna. Očekuje nas vrlo iskusna izvanredna napadačka ekipa prevođena još iskusnijim stručnim štabom, i tokom leta pojačana sa namerom da napravi rezultat u Evroligi. Vredno se pripremamo nakon teških utakmica protiv Albe i Makabija, i verujem da ćemo odigrati dobru utakmicu u ponedeljak pred našim navijačima", izjavio je Dobrić.

Crvena zvezda je uputila i apel na sve koji se u ponedeljak uveče upute ka hali Aleksandar Nikolić da to učine ranije kako se ne bi stvarale nepotrebne gužve. "Takođe, klub apeluje na sve da sportski, fer i korektno navijaju za svoj klub, bez ikakvih ubacivanja predmeta na teren, vređanja protivnika i aktera ovog meča", poruka je sa Malog Kalemegdana.

"Karte za ovu utakmicu na kojoj neće biti gostujućih navijača u skladu sa pravilima ABA lige, puštene su u prodaju još u četvrtak, sve informacije možete pronaći na sledećem linku, uz važnu napomenu – svi vlasnici sezonskih ulaznica kao i uvek mogu da prisustvuju utakmici", saopštila je Zvezda.

Partizan pred prvi ovosezonski derbi ima skor 7-0 i lider je Aba lige, dok je Crvena zvezda na šestom mestu, sa skorom 5-1 ali i utakmicom manje.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".