Glumica Helen Miren (77) dala je pre nekoliko dana intervju za  AARP Magazine u kom je pričala o mnogim detaljima svoje karijere i privatnog života, a tada se osvrnula na svoju ljubav s kolegom Lijamom Nisonom (70).

– Nije nam bilo suđeno da budemo zajedno na takav način, ali uvek smo voleli jedno drugo zaista, zaista mnogo – istakla je Helen. – Do danas ga najiskrenije volim. On je tako neverovatan čovek.

Veza ovog bivšeg para počela je završila se tako davno da su mnogi i zaboravili da su oni bili zajedno – započeli su vezu 1980. godine i ostali zajedno do 1985. Od toga su četiri godine živeli zajedno i bili nerazdvojni.


Upoznali su se na snimanju filma "Ekskalibur", koji je objavljen 1981. U pitanju je bila prva Nisonova filmska uloga, a Helen Miren je u tom trenutku već bila dobro poznato ime.


U jednom starijem intervjuu, Lijam Nison se prisetio kada je prvi put ugledao Helen. Kako je istakao, bilo je to na jednoj pozorišnoj predstavi.

– Bila je tako seksi! Pomislio sam "Bože, to je Helen Miren!" Bila je prelepa na sceni, tako ljudska. Zaljubio sam se u to neobično ljudsko biće – rekao je za The New York Times.


Nakon što je dobio priliku da sarađuje s njom i video je na setu u kostimu, priznaje da je pomislio: "Oh, j****e".


– Bio sam očaran – iskren je bio glumac. – Zaljubio sam se u Helen Miren. O, moj bože... Možete li da zamislite da jašete konje u sjajnom viteškom oklopu, mačujete se i sve to, i još se zaljubljujete u Helen Miren? Ne može da bude bolje od toga!


Početkom osamdesetih, oni su bili nerazdvojni i važili su za skladan par koji se odlično zabavlja, a privlačili su pažnju na svakom koraku.
Mirenova, koja je i danas jedna od najlepših žena Holivuda, mamila je, ipak, poglede nešto više nego Nison – toliko da je jednom prilikom Muhamed Ali pokušao da je zavede pred njenim dečkom! Međutim, Lijamu to nije smetalo.


– Flertovao je s njom na način zbog kog bi neko, pretpostavljam, bio iznerviran. Ali sve što sam ja mislio bilo je "Vau, Muhamed Ali pokušava da mi otme devojku! Koliko je to kul!" – prisetio se jednom Nison.

Foto: Profimedia

 

Helen je imala veliki značaj za Lijamovu karijeru, koja je tek bila u povoju.

 

Ohrabrila ga je da se preseli u London, gde je započeo život s njom, pomogla mu je da pronađe agenta, a navodno je imala uticaj i na to što je dobio ulogu u "Šindlerovoj listi", za koju je bio nominovan za Oskara.


– Bilo mu je teško da bude u mojoj senci – rekla je jednom prilikom Helen. – Bila sam dobro poznata, imala sam novac. Ipak, on se s tim nosio vrlo dostojanstveno. Voleli smo jedno drugo. Bilo je teško dići ruke.


Ipak, veza nije potrajala, a par je ostao u odličnim odnosima. Pre nekoliko godina su čak gostovali u jednoj emisiji, gde su se kroz smeh prisećali dana svoje ljubavi.

Foto: Printskrin/Jutjub/THE GRAHAM NORTON SHOW

 

Nakon ove ljubavi, Helen je upoznala režisera Tejlora Hekforda, s kojim je u braku od 1997, dok se Lijam 1994. oženio glumicom Natašom Ričardson. On je 2009. godine ostao udovac, a od tad nije imao ozbiljne veze.

 

BONUS GALERIJA: Filmska diva Sofija Loren - sinonim lepote i ženstvenosti

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".