Poznati fudbalski stručnjak i bivši trener Arsenala Arsen Venger istakao je da su reprezentacije koje su, po njegovim rečima, bile mentalno spremne i fokusirane na fudbal bolje otvorile Svetsko prvenstvu u Kataru, od onih koji su takmičenje koristile za političke poruke. 

- Kada igrate Svetsko prvenstvo, znate da ne smete da izgubite prvu utakmicu. Postoje reprezentacije koje su iskusne, koje su imale rezultate na prethodnim takmičenjima, na primer Francuska, Engleska i Brazil, koje su ostvarile pobedu u prvom kolu grupne faze - rekao je Venger, koji je direktor razvoja u FIFA na konferenciji za medije u Kataru.

Francuski stručnjak je istakao da su te reprezentacije bile psihički spremne za Svetsko prvenstvo.

Foto: Tanjug/AP

 

- To su timovi koji su bili psihički spremni, koji su bili odlučni da se fokusiraju na takmičenje, a ne na političke poruke - rekao je on.

Podsetimo, Nemačka je jedna od selekcija koja se bavila politikom na Svetskom prvenstvu u Kataru. Nemci su pre početka utakmice prvog kola grupe "E" protiv Japana demonstrativno prekrili rukama usta u znak protivljenja odluci FIFA-e da zabrani nošenje kapitenskih traka sa duginim bojama u znak podrške LGBT populaciji.

Foto: AP Photo/Ebrahim Noroozi

 

Svi nemački igrači su pre početka utakmice stavili ruke na usta dok su pozirali za fotografiju, a potom su izgubili od selekcije Japana rezultatom 2:1. 

Nemačka je drugi put zaredom ispala u grupnoj fazi Svetskog prvenstva.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".