Prošle su duge 24 godine otkako nas je Ketrin Zita DŽons zauvek zavela ulogom Elene u filmu "Maska Zoroa", a danas je ne obožavamo ni trunčicu manje.

Foto: Profimedia

 

U međuvremenu nam je više puta pokazala da je retko talentovana, posvećena poslu, spremna za najnapornije pripreme kako bi iznela ulogu najbolje moguće, a podseća nas i na ono što znamo od prvog dana – jedna je od najlepših.

Danas Ketrin Zita DŽons ima 53 godine, a stalno se u američkim medijima spekuliše odoleva li ona uspešno čarima botoksa i estetske hirurgije. Ketrin nikada nije potvrdila da li je menjala nešto na svom licu, ali je pričala o ključnim tajnama svoje lepote...

 

Ako joj verujete da je za sve zadužena priroda, vredi probati, zar ne? U svakom slučaju, njeni saveti su odlični i dermatolozi su saglasni s njima.

Foto: Profimedia

 

Redovno koristi SPF

Dermatolozi nas proteklih godina stalno podsećaju da pravilna nega podrazumeva obavezno mazanje proizvoda sa zaštitnim faktorom u toku dana, čak i zimi!


Tokom lokdauna, na početku pandemije virusa korona, Ketrin su fanovi na Instagramu pitali šta je spakovala za porodično putovanje, a ona je odgovorila da je uz nju uvek ono osnovno:


– Moj muž, moja deca, moj pasoš, krema za sunčanje, krema za sunčanje, krema za sunčanje, krema za sunčanje... Zaista, tamo može da bude vrlo brutalno i moramo da zaštitimo kožu – poručila je ona.


Brine o hidrataciji
 

Pored toga što redovno koristi hidratantne kreme, Ketrin Zita DŽons ističe da obožava ulja za lice.


– Koristim mnogo esencijalnih ulja. Pomešam više njih i to stavljam na lice – objasnila je.

 

Redovno radi piling

Kako bi poništila eventualno štetno dejstvo ulja, ona svakodnevno radi "veoma blagi piling kremom ili gelom koji odstranjuju mrtve ćelije kože", otkrila je Ketrin.


Dermatolozi savetuju da se, ipak, to ne radi svakodnevno, već blagi preparat može biti blagotvoran i 2-3 puta nedeljeno.

 Ne dodiruje lice

U intervjuu za W Magazine, Ketrin Zita DŽons je otkrila koji je najbolji savet u vezi s negom lica koji je u životu čula.


– Ne kopaj! – odgovorila je kratko i jasno.


Ovo je možda i najteže poslušati, a svi dermatolozi saglasni su da je najgore što može da učinimo stalno dodirivanje lica (jer se tako nanose bakterije) i, naravno, "kopanje" bubuljica, koje čini da koža fizički puca i da bude podložnija upalama.

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".