Najzanimljivija priča ove reprezentacije su svakako dva golmana.

Prvi golman reprezentacije je Andris Nopert koji je svoju seniorsku karijeru započeo u Herenvenu gde nije odigrao nijedan minut.

Tražila ga je NAC Breda gde je odigrao samo šest utakmica za 4 godine. Nije ispunio uslove pa je poslat u Fođu u italijansku Seriju B gde je za godinu dana samo bio 8 puta između stativa.

Foto: AP Photo/Petr David Josek

 

Dordraht ga je doveo, a zatim ubrzo i otpustio. Tada ga je njegova supruga nagovarala da napusti fudbal i da započne karijeru kao policajac.

Odlučni Nopert je odbijao takve predloge i posle godinu dana čekanja je branio za Go Ahed Iglse. Herenven ga je vratio, a na Svetskom prvenstvu je pokazao koliko može biti dobar.

Drugi golman je Remko Pasver koji je sa 37 godina prešao u Ajaks da bi bio njihov treći golman. Dok jednom ne smrkne, drugome ne svane - Onana, prvi golman Ajaksa je suspendovan, a Stekelenburg, drugi golman, je bio povređen. Pasver se našao između stativa u Ajaksu i pokazao se uspešnim. Pre toga je branio za Tvente, Herakles, Go Ahed Iglse, PSV i Vitese. Ove godine je prvi put pozvan da brani za reprezentaciju sa 38 godina.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".