NJegov boemski život povezivao ga je sa mnogim ličnostima iz javnog sveta, sa glumcima, pevačima, piscima...

Foto: Arhiv Novosti

 

 

Voleli su da im otkriva priče iz njegovog života, da slušaju njegovu pesmu koja nikog nije ostavljala ravnodušnim i koja je i najtvrđa srca razmekšavala i budila im emociju.

Tako je jednom prilikom naš glumac Miša Janketić otkrio kako se upoznao sa Tomom Zdravkovićem i kako je teklo njihovo druženje.

Foto: N. Fifić

 

 

"Toma Zdravković i ja smo se slučajno upoznali negde u Crnoj Gori, bili smo na nekoj promociji i onda smo, skloni nekim porocima, bili upućeni jedan na drugog. Pričali smo i tu se stvorilo neverovatno prijateljstvo. On je zbog mene dolazio u pozorište, ali pod uslovom da za mojim stolom u "Bojanu Stupici", našem klubu, sedimo samo on i ja. A ja sam ga podsetio i on se setio da smo se davno upoznali preko puta današnje "Prešernove kleti", na potpuno drugoj strani, bivši Atelje. Tu je bila gradska kafana u zgradi Sindikata i tu je pevao Toma Zdravković u belom odelu sa crnom svilenom košuljom. Savršen umetnik, boem. Svaki put smo zaginuli, po dane i noći. I tu se stvorilo jedno prelepo prijateljstvo. Jednom smo od Aleksinca od Doma kulture gde smo nastupali do "Lipovog lada" u Beogradu putovali dva dana i dve noći. To su sve lokali sa finim noćnim damama i muzikom. U svim tim lokalima je on pevao, ja govorio ljubavnu poeziju na njegovo opšte čuđenje kako je moguće i onda me je prozvao Babaroga. "Ti si babaroga", jer kad je nekog mnogo poštovao i mnogo voleo, on mu je davao to ime. I mene je Toma zvao Babaroga. Znali smo da sedimo po čitavu noć u "Stupici". On se meni ne javi da će da dođe, voleo je pozorište, dođe iznenada, pa onda priča priče iz njegovog čudnog detinjstva. One su mi i dan-danas ostale."

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".