Sud u Indiji osudio je dvojicu muškaraca na doživotni zatvor za silovanje i ubistvo letonske turistkinje 2018. godine. Ova 33-godišnjakinja je putovala sa svojom sestrom, a zatim je nestala iz odmarališta u južnoj državi Kerala 14. marta. Telo je pronađeno 38 dana kasnije u gradu Kovalam, prenosi Bi-Bi-Si.

Dva muškarca, jedan od njih turistički vodič, uhapšena su zbog silovanja i ubistva. Sud u Thiruvananthapuramu proglasio ih je krivima u utorak. Suđenje je počelo pre šest meseci, a otkriveno je da su Umeš (32) i Udajakumar (28) namamili letonsku turistkinju marihuanom i drogirali je pre nego što su je silovali.

Obojica su takođe osuđeni za prodaju i zloupotrebu zabranjenih supstanci po Zakonu o opojnim drogama i psihotropnim supstancama. Sud je saopštio da će muškarci ostati u zatvoru do kraja života. Iako je policija saopštila da je optuženi priznao zločin, muškarci su to negirali i na sudu se izjasnili da nisu krivi.

Suđenje u Dablinu pratila je sestra žrtve, koja je pokrenula onlajn potragu nakon što policija nije uspela da locira njenu sestru. Zajedno su otputovale u Keralu, popularnu turističku destinaciju, da bi jedna od njih otišla na lečenje u tradicionalnom ajurvedskom centru. Dva ribara pronašla su 21. aprila u obližnjoj šumi telo žene sa odsečenom glavom u raspadanju. Brutalni zločin izazvao je veliki gnev u zemlji i primorao je vladu da uvede strože zakone protiv silovanja, uključujući i smrtnu kaznu u retkim slučajevima.

(MONDO)

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".