Nakon iznenadne smrti američkog novinara Granta Vala (48) na Svetskom prvenstvu u Kataru, sada je preminuo i drugi novinar.

Prema pisanju stranih medija, katarski fotoreporter Kalid al-Mislam preminuo je juče po još uvek nerazjašnjenim okolnosti. Ovu vest potvrdila je i poznata arapska novinska kuća.

- Al-Mislam, Katarac, iznenada je preminuo dok je izveštavao o Svetskom prvenstvu u fudbalu u Kataru 2022. Verujemo u Alahovu milost i oprost prema njemu, a njegovoj porodici izražavamo najdublje saučešće - navodi se u ovjavi Gulf Tajmsa.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gulf Times (@gulftimes)

Vest je potvrdila Al Kass TV, za koju je Al-Mislam radio, ali njegova smrt je samo kratko pomenuta u živom programu, bez iznošenja dodatnih detalja.

Podsetimo, samo dva dana ranije preminuo je poznati sportski američki novinar. Grant Val je kolabirao tokom četvrtfinalne utakmice između Argentine i Holandije. 

Valov agent Tim Skanlan tvrdi da se poznati novinar danima nije dobro osećao.

- Nije dobro spavao, pa sam ga pitao je li probao uzeti melatonin ili nešto slično. Rekao je: "Samo želim da se malo opustim" - ispričao je Skanlan u telefonskom razgovoru za NJujork Tajms.

Foto: printskrin Instagram/direttacalciomercato

 

Iz Katara je Val izveštavao svaki dan, a svakodnevno su izlazili i njegovi poddasti. Na početku Svetskog prvenstva privukao je pažnju svetske javnosti jer je na utakmici između Velsa i SAD-a nosio majicu duginih boja, u znak podrške LGBTQ zajednici. Kao što je poznato, homoseksualnost je u Kataru kriminalizovana. Val je napisao da ga je obezbeđenje na stadionu zadržali 25 minuta, govoreći mu da je njegova majica politička i da je mora skinuti. Val je to odbio, a na kraju mu se šef obezbeđenja izvinio i pustio ga na stadion.

Val je podelio interesantnu sliku pred početak Mundijala u Kataru. Naime, on se na aerodromu u Dohi slikao sa legendarnim Borom Milutinovićem. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Grant Wahl (@grant_wahl)