Otac mu je Stipe, a majka mu se zove Radojka. NJeno devojačko prezime je Dopuđ, a živeo je u Dalmaciji prvih godina života kod Obrovca. NJegova majka je takođe iz ovih krajeva.

Foto: Tanjug/AP

 

Majka mu je poreklom Srpkinja, međutim, ona se udala u katoličkoj crkvi. Rodom je iz Kruševa, sela nedaleko od Obrovca. Upravo je porodica Dopuđ izgubila mnogo u građanskom ratu, a ni Drugi svetski rat ih nije zaobišao.

Na spisku žrtava logora u Jasenovcu se nalaze najmanje tri člana porodice Dopuđ - Anica, Simica i Božo. Takođe, u "Oluji" 1995. godine, majčina kuća u Kruševu je zapaljena.

Ovo prezime se pojavljuje i u svedočenju u Haškom tribunalu protiv Gotovine. Bliski rođak Radojke je Jovo iz Kruševa koji je bio major u Vojsci Republike Srpske Krajine i komandant 4. lake pešadijske brigade 7. severnodalmatinskog korpusa. On je preminuo u Srbiji, gde je izbegao posle pada Krajine 1995. godine.

Foto: Jutjub printskrin/Sjećanje na Srpsku Krajinu

 

Upravo je Jovo Dopuđ svedočio protiv Gotovine, govorivši o tome da su Srbi Krajinu napustili zbog granatiranja civilnih ciljeva, a da je naređenje izdao upravo Ante Gotovina.

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".