Ostalo je još dve utakmice do kraja takmičenja. Francuska će u finalu igrati protiv Argentine, dok će Maroko protiv Hrvatske igrati meč za treće mesto na Svetskom prvenstvu 2022. godine.

Nosioci trofeja iz Rusije 2018. godine su dočekali prvu reprezentaciju iz Afrike koja je došla do polufinala Mundijala. Ugo Loris je ovom utakmicom izjednačio rekord Manuela Noera po broju utakmica na golu sa 19. On će ovaj rekord oboriti ukoliko bude u planu selektora u finalu ovog takmičenja.

Foto: Tanjug/AP

 

Francuska je snažno počela, već u 5. minutu je Teo Ernandez postigao gol nakon što je Embape probao da šutne i bio blokiran. Francuska je nastavila da čuva rezultat, ali je Maroko itekako pretio. Na poluvremenu je ostalo 1-0 ipak.

Francuzi nisu nikada izgubili meč kada su vodili na poluvremenu, pa će, ispostaviće se, biti tako i ovaj put. U 79. minutu je izvršena izmena, Usman Dembele je napustio teren, a Randal Kolo Muani je stupio na teren. Samo 44 sekundi kasnije je i postigao gol i tako postigao drugi najbrži pogodak kao izmena, brži je bio samo Eb Sand 1998. godine kada je postigao gol 26 sekundi nakon ulaska na teren protiv Nigerije, igrajući za Dansku.

Foto: Tanjug/AP

 

Maroko je nastavio da preti Francuzima, ali lopta nije nalazila put do mreže. Čak su imali i bolji posed lopte od Francuske. Marokov nepobedivi niz od 6 utakmica je prekinut.

U nedelju će od 16 časova na Lusail stadionu igrati Francuska protiv Argentine u finalu Svetskog prvenstva, kada će jedna od ove dve reprezentacije poneti trofej kući.

U subotu će snage odmeriti Maroko i Hrvatska u borbi za treće mesto na ovom Mundijalu na Kalifa stadionu od 16 časova.

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".