Mesijeva prva učiteljica iz Rosarija mu je poželela sreću u najvažnijoj utakmici u karijeri.

- Istina je da sam to stvarno želela videti. Rekla sam: "Napisaću mu pismo i nadam se da će stići do njega". Želim ga videti, jer mi nije baš najbolje, u pitanju je srce i pre nego što umrem želim ga zagrliti - poručila je učiteljica.

Škola General Las Heras bila je mesto gde je Mesi najpre počeo da "ganja loptu", a Monika Domina mu je bila učiteljica u ranim godinama, ali od Leove devete godine nisu u kontaktu.

- Pozdrav Mesi. Hvala Bogu što sam tvoja učiteljica. I hvala ti što si moj učenik. Hvala ti što si takav kakav jesi. Nikad se ne menjaj. Ti si divan, osećajan, jednostavan. Hvala ti što si mi omogućio da osetim ovaj ponos što sam deo tvog života. Oprosti na mojim zahtevima. Hvala ti što si nam pružio veliku sreću u ovim vremenima tolikih trzavica, jer si znao svoju grupu odvesti tamo gde je. Videti te srećnog moja je sreća - poručila je učiteljica u pismu, pa je na kraju jasno naglasila:

- Želim da te zagrlim pre nego što umrem. Nadam se da će mi se ta želja ispuniti.

Mesi kakav jeste, sigurno će pronaći način da dođe do osobe koja ga je pre svih učila životu, iako ga je život odveo na drugu stranu i odavno nije čuo za nju.