Stefan Bonar, nekadašnji američki rvač, MMA borac i član Kuće slavnih, preminuo u 46. godini, preneli su svetski mediji.

Bio je jedan od učesnika prvog serijala TUF (The Ultimate Fighter).

Stefan Bonar, poznat po nadimku "Američki psiho", član je Kuće slavnih, nekadašnji američki rvač i MMA borac. Veći deo karijere se takmičio u poluteškoj kategoriji, a UFC karijeru Bonar je završio je sa 15 pobeda i devet poraza.

 

Kako su objavili američki mediji, borcu je iznenada otkazalo srce na poslu.

- Stefan Bonar je jedan od najvažnijih boraca koji su ikada kročili u oktagon. NJegova borba sa Forestom Grifinom je promenila ovaj sport i on sigurno nikada neće biti zaboravljen. Navijači su ga uvek voleli zbog toga što im je uvek davao ono najbolje od sebe. Neka počiva u miru - rekao je Dejna Vajt, prvi čovek UFC organizacije, koji se inače među prvima i oprostio od legendarnog sportiste.

Sa Forestom Grifinom je u finalu imao jednu od najboljih borbi u istoriji takmičenja, pa je Bonar uprkos porazu nakon pružene fantastične borbe dobio nagradu i UFC ugovor.

U karijeri je odradio 26 borbi kao profesionalac, 15 u UFC i jednu u Belatoru. Debitovao je 2001. godine, a do UFC je stigao osam borbi kasnije. Ušao je u UFC sa skorom 7-1, izgubio je od Grifina, a onda vezao tri pobede zaredom.

Borio se protiv Andersona Silve na UFC 153, ipak usledio je pad na doping testu, pa je otišao u penziju. Ubrzo se vratio 2014. godine kada je u Belatoru odukom sudija poražen od Tita Ortiza.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".