Praznici stižu kroz nekoliko dana, a to menja i radno vreme u prodajnim objektima i drugim uslužnim delatnostima.

Dežurni prodajni objekti, koji u vreme državnih i drugih praznika obavljaju delatnost, dužni su da raspored, početak i završetak radnog vremena istaknu na vidnom mestu objekta, najmanje tri dana pre dana državnog i drugog praznika, saopšteno je iz Grada Beograda.

Kako saopštavaju iz Sekretarijata za privredu, privredni subjekti koji obavljaju zanatsku i trgovinsku delatnost na teritoriji grada Beograda rade prema sledećem rasporedu:

  • 31. decembra 2022. (uoči Nove godine, subota) - dežurni prodajni objekti nespecijalizovanih trgovinskih formata, pretežno prehrambenog asortimana (hipermarketi, supermarketi, superete, mini-marketi i dr.), moraju da rade najmanje od 9 do 18 časova;
  • 1. januara 2023. (Nova godina, nedelja) - dežurni prodajni objekti mogu biti zatvoreni;
  • 2. januara 2023. (drugi dan praznika, ponedeljak) - dežurni prodajni objekti moraju da rade najmanje od 9 do 12 časova;
  • 3. januara 2023. (treći dan praznika, utorak) - dežurni prodajni objekti moraju da rade najmanje od 9 do 12 časova;
  • 6. januara 2023. (Badnji dan, petak) – dežurni prodajni objekti nespecijalizovanih trgovinskih formata, pretežno prehrambenog asortimana (hipermarketi, supermarketi, superete, mini-marketi i dr.), moraju da rade najmanje od 9 do 18 časova;
  • 7. januara 2023. (Božić, subota) - dežurni prodajni objekti mogu biti zatvoreni.

Na dan državnog i drugog praznika (1, 2, 3. i 7. januara 2023), nespecijalizovani trgovinski formati u kojima se obavlja trgovina na malo pretežno neprehrambenog asortimana i posebni trgovinski formati mogu biti zatvoreni.

Benzinske stanice na državnim putevima I i II reda i na opštinskim putevima na teritoriji grada Beograda rade od 00 do 24 časa, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje od 6 do 20 časova.

Dežurni prodajni objekti, koji u vreme državnih i drugih praznika obavljaju delatnost, dužni su da raspored, početak i završetak radnog vremena istaknu na vidnom mestu objekta, najmanje tri dana pre dana državnog i drugog praznika.

Svi trgovinski i zanatski objekti u dane novogodišnjih i božićnih praznika mogu biti otvoreni i mogu da rade duže od navedenog radnog vremena, saopštavaju iz Sekretarijata za privredu.

(Beoinfo)