Oko tridesetak srpskih turista doživelo je ranije tokom dana neprijatnost u Istanbulu, s obzirom na to da je njihov let za Beograd otkazan.

Turistička agencija "Balkan Fan", odgovorna za ovo putovanje, istakla je za Kurir da će naši državljani imati direktan let 5. januara, a da će do tada biti smešteni u hotel sa pet zvezdica na bazi punog pansiona o trošku agencije.

Pre nedavnog oglašavanja kompanije, u medijima se pojavila informacija prema kojoj putnici nisu mogli da stupe u kontakt sa agencijom, što je sada demantovano.

- Tvrdnja putnika da im se niko ne javlja nije tačna jer imamo vodiča - predstavnika agencije sa njima u Istanbulu koji je sa njima sve vreme u komunikaciji i uživo i telefonom - kažu iz agencije i dodaju:

- Let je otkazan od strane avio-kompanije usled nemogućnosti poletanja zbog magle što se ponekad dešava. Putnicima smo sa našim ino-partnerom obezbedili povratni direktni let 5. januara, a do tada ih smestili uz njihovu saglasnost u hotel sa 5 zvezdica na bazi punog ponsiona (doručak- ručak- večera) o trošku agencije - navodeći da su svi putnici ponudu prihvatili, sem dvoje kojima je obezbeđen autobuski prevoz na relaciji Istanbul-Beograd.

Oglasila se i konzulka Srbije u Turskoj

Ivana Pejović, konzulka Srbije u Istanbulu, istakla je za Kurir da je let morao da se otkaže zbog guste magle koja je zahvatila aerodrom "Sabiha Gokcen".

- Na azijskoj strani Istanbula, na kojoj je i aerodrom "Sabiha Gokcen" je gusta magla i prema navodima iz avio-kompanije "Pegasus Airlines", koju sam kontaktirala, let je zato otkazan kao i mnogi drugi s ovog aerodroma. Letova više danas s ovog aerodroma neće biti, a večeras oko 19 sati trebalo bi da imaju vremensku prognozu za sutra i na osnovu meteoroloških uslova će znati znaju da li će eventualno i kada poleteti. Svi putnici, kako je i uobičajena procedura, biće smešteni u hotel do leta za Beograd - kaže za Kurir Pejovićeva i dodaje da je na evropskoj strani Istanbula sunce.

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".