Doktorka Danica Grujičić vedra je i energična žena, ali je tokom života prošla kroz više nego teške situacije, poput smrti brata Darka.

Što je još teže i tužnije, on je mlad umro na njenoj klinici, a nije mogla da mu pomogne:

- Jako mi je teško pala smrt brata Darka 2012, njemu nisam mogla da pomognem. Imao je samo 52 godine, umro je od tumora na mozgu, kod mene na klinici. Posao i neurohirurgija su mi pomogli. Ali to ostaje rana - kazala je Dana u svojoj ispovesti za "Kurir".

Ona je govorila i o tome koliko joj teško pada gubitak pacijenata.

Foto: LJ.Kundačina

 

 

- Najteže mi je kad gubim pacijenta, bez obzira na to koliko godina ima. Sanjam ga i uvek se pitam da li sam mogla još nešto da uradim da mu spasem život. Hvala bogu, nijedan mi nije umro na operaciji, bilo je onih koji su preminuli od komplikacija, krvarenja. Na svakih deset godina otprilike bude po jedna tužba, ali nikad nije dokazana moja krivica, niti je tu bilo krivice. Komplikacije se dešavaju.

Doktorka Grujičić je objasnila i kakve se unutrašnje borbe odigravaju u njoj dok se bori za svoje pacijente.

Foto:Tanjug/Rade Prelić

 

 

- Osećam se kao produžena ruka boga kad spasem pacijenta usled komplikacija, jer nekad imam osećaj da se borim s nekim zlim silama koje ga vuku nizbrdo. Ne možete uvek da imate kontrolu nad svim. Ima neka viša sila gde prestaje vaša kontrola kao doktora, kao ljudskog bića - zaključuje dr. Danica.

(Kurir)

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".