Puter pogača osim što je ukusna, idealna je za svaku priliku.
Potrebni sastojci:
- 700 g brašna
- 30 g svežeg kvasca
- 300 ml mleko
- 2 jajeta
- 50 ml ulja
- po ukusu so
- 1 kašičica šećera
- Za premazivanje testa:
- 100 g putera
- Za premazivanje i posipanje:
- 1 žumance
- po potrebi susam
Način pripreme:
Potrebno je da u 100 ml toplog mleka rastvorite kvasac, pa potom dodajte šećer, 1 kašičicu brašna i sve dobro sjedinite. Ostavite da nadođe. Zatim u duboku činiju sipajte brašno, dodajte oko 200 ml toplog mleka, jaja, ulje, so, nadošli kvasac i zamesite srednje tvrdo testo. Prekrijte čistom kuhunjskom krpom i ostavite testo da naraste.
Kada testo nadođe, izvadite ga na radnu površinu razvucite i premažite omekšalim puterom. Isecite trakice i urolajte ih.
Pročitajte još
Ređajte u uljem podmazan pleh. U sredinu, od rolata, formirajte oblik po želji i slažite po izboru. Ostavite da odstoji 20 minuta.
Premazati umućenim žumancetom i posuti susamom. Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 50 minuta.
Pečenu pogaču izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohladi.
(Recepti)
BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI
Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".
Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".