PRIPADNICI specijalne jedinice policije tzv. Kosova ROSU pucali su danas oko 11.30 časova kod nelegalnog punkta na Bistričkom mostu na magistralnom putu Kosovska Mitrovica-Leposavic na vozilo u kojem su se nalazila dva Srbina, saopštio je Petar Petković, direktor Kancelarije za KiM.

Tom prilikom ranjen je Miljan D. dok je njegov suvozač Dušan S. pukom srećom prošao bez povreda, dok je čitav automobil izrešetan.

Miljan D. je pogođen u predelu levog grudnog koša i ima prostrelnu ranu s kojom je transportovan hitno u bolnicu u Kraljevu.

Pripadnici Kurtijevih Rosu specijalaca pucali su na srpsko vozilo i Srbe u njemu rafalom samo zato što nisu želeli da dozvole da ih bez ikakvog osnova i i razloga Rosu maltretira. Kurtijevi specijalci Rosu nemaju šta da traže na severu KiM, kao i na ovom punktu koji je bespravno i nelegalno podignut, a sa kog svakodnevno maltretiraju srpski narod koji tuda prolazi - istakao je Petković.

On podseća da Beograd od početka prisustva specijalaca Rosu na severu upozorava da je njihov jedini cilj da izazovu incidente i maltretiraju naš narod u pokrajini, što se danas i pokazalo.

- Očigledno je da Kurti ne preza ni od čega da pusti srpsku krv i to je jedina svrha postojanja njegovih eskadrona na severu KiM - zaključio je Petković.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".