Srpski carinici su juče na graničnom prelazu Batrovci, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja 30.000 evra, koje je jedan putnik između ostalog sakrio i u limenku čipsa.

Prekršaj je otkriven kada je na ulazu u zemlju na red za kontrolu pristigao automobil stranih registarskih oznaka, kojim je iz Nemačke ka teritoriji APKiM sam putovao 31-godišnji strani državljanin. 

Mada je rekao da nema ništa da prijavi i da sa sobom nosi oko 9.000 evra, carinici su detaljnom kontrolom neprijavljeni novac pronašli na nekoliko mesta: u torbici sa dokumentima, u jakni odloženoj na zadnje sedište, naslonu za ruke, pa čak i u limenci čipsa spakovanoj u torbu sa hranom i grickalicama. 

Foto: Uprava carina republike Srbije

 

Od ukupno pronađenih 40.000 evra putniku je vraćen iznos koji je moguće bez prijavljivanja preneti preko granice, dok će o preostaloj sumi od 30.000 evra odlučivati nadležni sud u prekršajnom postupku.

Foto: Uprava carina republike Srbije

 

Na zvaničnom Instagram profilu Uprava carina je podelila snimak pronalaska skrivenog novca uz šaljivi komentar.

 

 

- Da li sa sobom preko granice mogu da ponesem grickalice za put? Naravno da možete, pod uslovom da ne odlučite da ih ‘’obogatite’’ neprijavljenim devizama, kao što je to danas uradio jedan putnik na Batrovcima u čijem su čipsu carinici otkrili i 30.000 evra koje nije ni pomenuo… - našalili su se srpski carinici na Instagram profilu.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".