Iako nasmejan, vedrog duha i uvek spreman na šalu, trener Novaka Đokovića Goran Ivanišević, ima tužnu životnu priču.

Nedavno je sa Đokovićem osvojio Australijan open, a kada je on trebalo da prvi put u karijeri učestvuje na prvom grend slemu u sezoni, otac mu je saopštio tešku vest. NJegova sestra Srđana borila se sa leukemijom i od te 1988. godine kreće tužna priča porodice Ivanišević. Goran je tada imao 17 godina i pomagao je sestri koja je bila trudna u to vreme.

- Pre nego što sam otputovao otac mi je rekao: „Imam loše vesti. Sestra ti je bolesna, moramo da joj se posvetimo, sad si sam.“ Tretmani za tu vrstu bolesti, od koje je umiralo mnogo ljudi, bili su vrlo skupi i te noći nisam spavao ‒ pričao je Ivanišević.

Foto: Profimedia

 

 

‒ Nagradni fond koji sam zaradio uzeo sam u kešu, do tada sam taj iznos video samo na televiziji. Onda sam, sećam se, putovao na Dejvis kup protiv Danske, koji je igran u Beogradu. Sa sobom sam nosio sav taj novac. Stjuardesa me je 16 puta pitala hoću li skinuti jaknu, a ja sam je svaki put odbio: „Ne, dobro mi je ovako.“

Kada je došao kući, ocu je dao jaknu u kojoj je bio sav novac od osvojene nagrade, kako bi mogao da plati Srđanino lečenje.

‒ Imala je rak limfnih čvorova kad je bila mlađa, prošla je silna zračenja i sve je ostavilo traga. Bolest se nije vratila, ali su oštećenja bila u svim mekim tkivima. Posebno su stradala pluća i srce. Godinu dana pre smrti imala je tešku upalu pluća. Virus je napao tri zaliska i bila je potrebna promena. Operacija je trajala 11 sati. Sve je prošlo u najboljem redu, planirali su kako da je probude. Međutim, javila se hipertenzije i nisu mogli da joj pomognu ‒ objasnio je u intervjuu za portal 24. sata.hr najstariji Ivanišević, Srđan, Goranov i Srđanin tata.

Trideset godina trajala je borba Srđane sa opakom bolešću. Izgubila ju je 2019, u 52. godini. 

Za sobom je ostavila troje dece, Lanu, Gorana i Ivanu.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".