Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, po nalogu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, uputio je dva Specijalistička tima za spasavanje iz ruševina sa 27 pripadnika, službenim psom obučenim za pretragu terena i kompletnom opremom za probijanje, presecanje i elektronsku pretragu nestalih lica.

Uz savremenu opremu tešku 4.5 tona, srpski vatrogasci - spasioci, obučeni i spremni da reaguju u svim situacijama, daće svoj maksimum da pomognu turskim kolegama i građanima Turske u potrazi i spasavanju preživelih.

Podsećamo, broj nastradalih u razornom zemljotresu koji je jutros pogodio Tursku i Siriju povećan je na više 2,300, a veruje se da će brojevi porasti, pošto su spasilačke ekipe još uvek na terenu u potrazi za preživelima ili eventualnim žrtvama, preneo je danas AP.

Zemljotres jačine 7,8 Rihtera pogodio je rano jutros Tursku u blizini granice sa Sirijom, a nekoliko sati kasnije potres jačine 7,5 na Rihterovoj skali dogodio se na 100 kilometara udaljenosti u centralnoj Turskoj.

AP navodi da je u 10 tuskih provincija poginulo blizu 1,500 ljudi, a gotovo 8,500 je povređeno, dok je njih 430 poginulo u područjima Sirije pod upravom sirijske vlade, dok je njih 1,280 povređeno.

U područjima Sirije koje kontrolišu pobunjenici poginulo najmanje 380 osoba.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".