Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, povodom krivične prijave predsednika Upravnog odbora RTS-a Branislava Klanščeka, protiv direktora Javnog servisa i drugih zbog različitih finansijskih mahinacija, zamolio je da se nadležnim organima ostavi prostora da rade svoj posao.

- Sloboda informisanja i izražavanja mora da postoji. Krivičnu prijavu može da podnese svako. Krivična prijava ne znači ništa. To je posao nadležnih državnih organa - kazao je Vučić.

Ističe da ne misli da je rešenje u "hajci koja se trenutno vodi", ali ni u glorifikaciji onih koji to ne zaslužuju.

- Zamolio bih za strpljenje i dovoljno prostora za rad nadležnih organa - rekao je on.

Podsećamo, Klanšček je poslednjih dana izneo niz podataka u vezi sa poslovanjem Javnog servisa, za koje prevashodno krivi prvog čoveka ove kuće Dragana Bujoševića. Između ostalog, kako je izneo, UO je došao do podataka da je rukovodstvo RTS u poslednje tri godine platilo 14 miliona dinara, odnosno 120.000 evra, za emisiju "Jedan dobar dan", koja nikada nije emitovana, a čija je urednica Olivera Kovačević. Za nju je i najnovijim budžetom planirano 200.000 evra.

On navodi i da pojedine RTS-ove zvezde, osim plata i novčanih nagrada, dobijaju i desetine hiljada evra za rad na emisijama privatnih produkcijskih kuća koje se emituju na nacionalnoj televiziji, čime im je "omogućen sukob interesa". UO je zaključio da se privatnim firmama plaća za proizvodnju sadržaja iako RTS već ima plaćenu tehniku i ljudstvo da program proizvodi samostalno.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".