Jako zahlađenje za dane vikenda sa severa će se premeštati ka ostalim delovima zemlje, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

VREME U SRBIJI

Sutra će padati kiša, a veća količina, od 10 do 30 mm za 24 časa, očekuje se u Vojvodini, zapadnoj Srbiji, Šumadiji, Beogradu, Podunavskom, Braničevskom i Borskom okrugu.

Relativno toplo i uglavnom suvo vreme zadržaće se samo na jugu i jugoistoku zemlje.

Kiša će uveče preći u sneg, prvo u zapadnoj Srbiji, Beogradu, Sremu i na jugu Banata, a tokom noći i u ostalim krajevima Vojvodine. Sneg će biti vlažan, ali se očekuje početak stvaranja snežnog pokrivača.

U Srbiji jutarnji temperatura će biti od 2 stepena na jugoistoku do 12 stepeni u Beogradu, a dnevna od 8 stepeni na severu Vojvodine do 18 stepeni na jugu Srbije.

Temperatura će uveče i tokom noći biti u osetnijem padu.

PROGNOZA ZA BEOGRAD

U Beogradu naoblačenje i zahlađenje s kišom i lokalnim pljuskovima.

Temperatura ujutro i pre podne od 12 do 14 stepeni, posle podne u osetnijem padu, pa će uveče kiša preći u vlažan sneg.

Tokom noći u pojedinim delovima grada moguće je stvaranje snežnog pokrivača.

IZGLEDI VREMENA ZA NAREDNE DANE

U nedelju se očekuje veća količina padavina na jugozapadu Srbije od 30 do 50 mm za 24 časa.

U ostalim krajevima očekuju se padavine koje će biti na granici kiše i snega u toku dana će kratkotrajno oslabiti, ali se uveče i u prvom delu noći ponovo očekuje pojačanje vlažnog snega, naročito u delu od zapadne i jugozapadne preko centralne Srbije do južnog Banata, gde će pasti od 10 do 25 centimetara vlažnog snega, lokalno i više. Na istoku i jugoistoku zemlje kiša.

(Sputnjik)