- Sudija saznali smo da ste u bliskom srodstvu sa svedokom Mirjanom Maletković, koja je ispitana u tužilaštvu i treba da bude saslušana u sudu. To ste prikrivali sve vreme - rekao je Jakovljević.

Božović mu je odgovorio da ima tri dana da dostavi pismeni zahtev za izuzeće, a kako je Jakovljević nastavio da priča da je sudiji isključivanje mikrofona braniocu fina igračka, Božović ga je kaznio udaljavanjem iz sudnice.

- Samo se vi fino igrajte i kažnjavajte - govorio je Jakovljević izlazeći napolje.

Prethodno je sudija na pretresu kaznio branioca Jakovljevića sa 50.000 dinara, jer se bunio što mu je odbijeno pitanje za oštećenu Miljanu Ćosić, koja je svedočila danas u sudu. Branilac je pitao da li je Aleksić nekome u studiju glume cepao radove, što sudija nije dozvolio.

- Moram da postavljam takva pitanja. Ovog čoveka predstavljate u monstruoznom obliku - bunio se Jakovljević, pa je prvo opomenut, a onda i novčano kažnjen.

- Postavljajte pitanja i ne iznosite vaša mišljenja i komentare. Nemamo obavezu da ih slušamo - kazao mu je sudija Božović.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

 

- Neću više da postavljam pitanja, bojkotujem, jer me šikanirate i ne dozvoljavate da vodim odbranu. Uskraćujete mi to pravo - protestvovao je i dalje Jakovljević, iznervirano dobacujući da ni Mika nema pitanja.

Aleksić je rekao sudiji da ima primedbu, na šta mu je sudija Božović kazao da može da postavlja pitanja ako ih ima, a da primedbe sada neće da slušaju. Optuženi je posle svega odgovorio da ne želi da postvalja pitanja.

Nakon toga je punomoćnik Miljane Ćosić advokat Borivoje Borović pitao da li je Aleksić nekog druga gađao stolicom, a ona je odgovorila da jeste.

- Taj dečko je bio sa mnom u grupi, bili smo na času, izvodili vežbe i okrivljeni se iznervirao i gađao ga plastičnom stolicom. Posle ga je optužio da je ukrao neki novac i da nije platio članarinu. Tada smo bili možda osmi razred - ispričala je u sudnici Miljana Ćosić.

Aleksić je posle suđenja kazao da nikoga nije gađao stolicom, a da je taj dečko Borovićev sin, koji je bio sa Miljanom u grupi, a prepoznao je da je reč o njemu, jer jednom nije platio članarinu, a tvrdio je da jeste, iako nije imao priznanicu. Na kraju su kako nam je ispričao novac našli iza stolice gde je sedeo, jer mu je bio ispao iz džepa.

Foto: N. Skenderija

 

Osećam se poniženo i povređeno

Oštećena Miljana Ćosić je u sudnici rekla da se oseća poniženo zbog svih okolnosti, što mora više puta da dolazi da da iskaz, što je tražila da suđenje bude zatvoreno za javnost, a svoje ime je pročitala u novinama.

- Izuzetno mi je neprijatno, ne znam kakvu reakciju da očekujem od optuženog na ono što sam odlučila iskreno da ispričam i nije mi problem da kažem. Uprkos njegovim izlivima besa na časovima, nikada ništa nije bilo u seksualnom pravcu i ja nisam očekivala da će se to desiti. U njega sam imala ogromno poverenje. Tad sam htela da odreagujem, ali nisam mogla. Telo je bilo apsolutno odsutno. I zbog svega se osećam povređeno i cirkusa, koji se pravi.

Ona je kazala da je pričala sa psihijatrom Katarinom Mišić, sve joj ispričala i pitala je da li je dovoljno stabilna da uđe u sudski proces, na šta joj je odgovorila da jeste.

Na početku suđenja na pitanje branioca Zorana Jakovljevića zašto ranije nije prijavila Aleksića, Miljana Ćosić je kazala da joj je delovalo da je nemoguće dokazati to što joj se desilo.

- Onda sam pročitala članak o Mileni Radulović i pisalo je ko ima informacije da se javi policiji i ja sam otišla. Ranije nisam imala poverenja u policiju i da ću biti zaštićena. Nisam verovala da se to što mi se desilo može utvrditi, van svog ovog konteksta.

Ona je kazala da je 2011. godine završila sa Aleksićevim studijom u kojem je bila od sedme godine i upisala režiju na Fakultetu dramskih umetnosti. Navela je da se u studiju pripremala za režiju i da je imala strah kako će Mika oceniti njenu eksplikaciju, koju je pisala za upis na fakultet i kako će reagovati, s obzirom da je, kako je kazala, bio sklon grubim, neprijatnim i besnim komentarima. Tada je Jakovljević pitao da li je Aleksić nekome cepao radove, nakon čega je nastala cela "bura" u sudnici. Inače Aleksić je optužen da je počinio nedozvoljene polne radnje nad Miljanom Ćosić u junu 2011. godine.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".